I KNALLFORM: I følge Henrik Kristoffersen kan det norske folk glede seg til mange gode alpindager denne sesongen. Foto: TV 2
I KNALLFORM: I følge Henrik Kristoffersen kan det norske folk glede seg til mange gode alpindager denne sesongen. Foto: TV 2

– Jeg har aldri vært i bedre fysisk form

Henrik Kristoffersen sier han er en bedre alpinist enn noen gang. Nå kommer sponsorene løpende. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OSLO (TV 2): Etter å ha kjørt ut i Sölden i første verdenscupkonkurranse for sesongen, tok Henrik Kristoffersen seg i nakken før slalomrennet i Levi.

20-åringen sørget for en stor norsk dag da han knuste Marcel Hirscher i slalåmrennet og tok sin andre verdenscupseier i karrieren. 

Nå avslører Kristoffersen at det norske folk har flere gledesfulle alpindager i vente. 

– Jeg er en mye bedre alpinist nå enn noen gang, sier 20-åringen. 

– Jeg ser kanskje ikke så mye større ut, men jeg har aldri vært i bedre fysisk form enn jeg er nå. 

Aldri kjørt i Beaver Creek

Men Kristoffersen vil allikevel ikke si noe om hva slags resultater man kan forvente. 

– Forhåpentligvis kjører jeg bra på ski, så får resultatene komme deretter, smiler han. 

– Så lenge jeg kjører bra på ski, så kan jo de resultatene bli ganske bra. 

Neste konkurranse for 20-åringen er i Beaver Creek 7. desember. Det blir en helt ny opplevelse. 

– De fleste World cup-bakkene går jo igjen hvert år, men jeg har aldri vært i bakken i Beaver Creek. Jeg har jo selvfølgelig sett bakken før på TV, men det blir en ny opplevelse, sier han.  

– Jeg har faktisk heller aldri vært i USA, så det blir også nytt for meg. Jeg reiser over allerede om et par dager for å teste ut snøen. 

Ny personlig sponsor

Ungutten har virkelig tatt plass i rampelyset det siste året og har blitt et hett sponsorobjekt.

I slutten av oktober signerte han en sponsoravtale med energidrikken Red Bull, og nå har et nytt stort selskap fått 20-åringen som profil. 

- Jeg er jo idrettsutøver, men samtidig må jeg jo bygge opp navnet mitt som en merkevare. Da er det viktig å ha riktige samarbeidspartnere og det mener jeg at DHL er, sier Kristoffersen. 

Alpinisten og DHL signerte fredag en personlig sponsoravtale som strekker seg et år fram i tid. I følge Kristoffersen vil ikke avtalen føre til noen konflikt med skiforbundet, men han kommer heller ikke til å ha selskapets logo på klærne. 

– Jeg tror vi kan lære av hverandre og vi har jo mange ting til felles, sier 20-åringen. 

– De er hurtige i sine leveringer og jeg er for så vidt ganske hurtig på ski. I tillegg har de presisjon i arbeidet sitt og i alpint må du også ha hurtighet. 

Skal arrangere skirenn i Marikollen

Men Kristoffersen og sponsoren har funnet andre måter å samarbeide på. Etter at alpinisten er ferdig med sesongen skal de samarbeide om å arrangere et skirenn i nærområdet. 

– Ja, det skal jo være i Marikollen skisenter. Der har jeg vokst opp og brukt uttallige timer på å komme dit jeg er i dag, sier han. 

– Jeg vil jo gi noe tilbake og jeg føler at jeg gjør det ved å være med på arrangere skirennet. Det er vanskelig å få til noe sånt alene, men sammen med DHL tror jeg dette blir veldig bra.