– Det blir bjørnene fra Memphis mot glamourgutta fra LA

Memphis Grizzlies og Los Angeles Clippers liker ikke hverandre. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Los Angeles Clippers-stjernen Blake Griffin er kjent for sine høytflyvende dunker.  Stephen Dunn/Getty Images/AFP
Los Angeles Clippers-stjernen Blake Griffin er kjent for sine høytflyvende dunker.  Stephen Dunn/Getty Images/AFP

Se NBA Action søndag 23.30 og kampen fra 00.00 på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo!

Søndag møtes Memphis Grizzlies og Los Angeles Clippers for første gang denne sesongen. Kampen er kanskje det tøffeste rivaleriet i NBA. De beste spillerne på de to lagene liker hverandre rett og slett ikke.

Stjerner vil se «Lob City»
Clippers' stjernespillere Chris Paul og Blake Griffin er blant NBAs mest populære spillere og kanskje den mest spektakulære duoen i ligaen. Med 183 cm høye Paul som kaster ballen opp til spenstfenomet Griffin på 208 cm har Clippers blitt et topplag og fått kallenavnet «Lob City» på grunn av sine spektakulære flygere. 
I tillegg er Clippers blitt det beste laget i Los Angeles og dermed er alle hjemmekamper fylt til randen med glamorøse Hollywood-stjerner. 

Forsvar og hardt arbeid
Grizzlies har en annen kultur og identitet. Deres to største stjerner er kjempene Zach Randolph og Marc Gasol og er kjent for deres tøffe spillestil. Lagets identitet handler ikke om glamour og høydepunkter, men beinhardt arbeid og tøft forsvar. 

– Det blir en kjempematch. Bjørnene fra Memphis mot glamourgutta fra LA, sier TV 2s NBA-kommentator Christian Paasche.

– En veldig severig kamp
I tillegg er begge lagene svært gode. Clippers er blant favorittene til å vinne tittelen i år, mens Memphis har hatt den beste starten av alle i NBA og topper avdelingen i vest. 

– Clippers er jo regnet som en av de store utfordrerne til å vinne tittelen i år. Mens Memphis har hatt en fantastisk start. Det blir en en veldig severdig kamp. 

Rivaleriet startet for alvor i 2012 da Los Angeles Clippers vant 4-3 i best av syv serien i sluttspillet. Særlig betent er forholdet mellom Randolph og Griffin. 
Førstnevnte mener Griffin filmer og har flere ganger kalt Clippers-stjernen pysete. 
Griffin og hans lag har flere ganger klaget på det de mener er skittent spill Randolph. Flere ganger har det også blitt konfrontasjon mellom stjernespillerne. 

– Ekstrem underholdning
– Det er mange grunner til å se kampen. Clippers er et ekstremt underholdende lag. Det virker som klubben er i harmoni nå, etter kaoset i våres da den forrige eieren ble kastet ut grunnet rasisme. Jeg gleder meg veldig til kampen, avslutter Paache.

Søndag kan du se oppgjøret fra midnatt på Sportskanalen og TV 2 Sumo. 

Se NBA Action søndag 23.30 og kampen fra 00.00 på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo!