UNITED-AKTUELL: Jan Vertonghen skal være ønsket av Manchester United. AFP PHOTO / Angelos Tzortzinis
UNITED-AKTUELL: Jan Vertonghen skal være ønsket av Manchester United. AFP PHOTO / Angelos Tzortzinis

Fotballryktene:
– Manchester United vil raide Tottenham

Og Arsenal har funnet mannen som skal erstatte Arsene Wenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thank God It's Friday. Nesten to uker med venting er over.

Nå skal det spilles klubbfotball igjen, og mangler i spillerstallene skal avdekkes.

Og da skal det handles. For januar er siste mulighet for å forsterke laget, og den sjansen skal benyttes.

Manchester Uniteds jakt på en ny midtstopper fortsetter. Nå er det Tottenhams Jan Vertonghen som står på handlelisten, skriver Daily Mirror. Belgieren imponerte stort i sine to første sesonger i Spurs, men etter at Mauricio Pochettino overtok managerroret, så er han plutselig ikke god nok for laget lenger. Men på Old Trafford er han velkommen, og Louis van Gaal vil til og med la ham spille dersom han kommer. Men 27-åringen blir en dyr mann. Nærmere 200 millioner kroner vil de liljehvite ha for Vertonghen.

På Old Trafford kan han bli lagkamerat med Kevin Strootman. Ifølge TalkSPORT har midtbanespilleren allerede tatt van Gaal i hånden, og sagt ja til en overgang til Manchester United. Spørsmålet er bare hvor mye Roma forlanger for 24-åringen, som akkurat er tilbake etter nærmere ett år ute med en kneskade.

Manchester United er nå virkelig på offensiven på overgangsmarkedet. For Daily Express kan fortelle at Angel di Maria nå har tatt på seg jobben med å lokke to av sine landsmenn til klubben. For nærmere 700 millioner kroner skal midtbanespilleren Enzo Perez og forsvarsspilleren Nicolas Otamendi bli røde djevler i januar.

Arsene Wengers dager som Arsenal-manager går mot slutten. Den franske professoren nærmer seg 70 år, og blir ikke mindre sta med årene. Nå skal Arsenal-ledelsen ha sett seg ut hvem de vil ha som Wengers etterfølger når det er beviselig at hans mentale helse er påvirket av hans høye alder. Øverst på listen står Bayern München-trener Pep Guardiola, og om spanjolen mot formodning skulle finne Arsenal mindre interessant enn Bayern München, så er Roberto Martinez neste navn, skriver Daily Star.

Per Mertesackers forsøk på å overbevise Sami Khedira om å komme til Arsenal virker ikke å ha fungert veldig godt. For nå kan The Independent fortelle at Real Madrid-spilleren er enig med Bayern München om en kontrakt når han blir bosmanspiller til sommeren. Men ifølge Daily Express skal Khedira ha avvist at dette stemmer.

The Gunners kan også bli snytt for Petr Cech. Torsdag ble det meldt at Chelsea hadde akseptert et bud fra Arsenal for keeperen, men nå kan Daily Star fortelle at AC Milan har kastet seg inn i kampen om skuddstopperen. Og Chelsea vil helt klart foretrekke å selge ham ut av landet.

Wenger rotet det til da han hadde muligheten til å signere Gonzalo Higuain sommeren 2013. Nå gjør han i stedet et forsøk på å hente «den nye Higuain». Boca Juniors-spissen Jonathan Calleri er regnet som et av de største angrepstalentene i Sør-Amerika i øyeblikket, og blir sammenlignet med Napoli-spissen. Ifølge Daily Express vil Arsenal hente 21-åringen i januar, og leie ham ut til en spansk klubb til han kvalifiserer til arbeidstillatelse i England.

Det er plutselig gått opp for klubbledelsen i Manchester City at Elfenbenskysten er fra Afrika, og at det er en overhengende fare for at Yaya Toure kan bli tatt ut i ivorianernes tropp til Afrikamesterskapet. Derfor ønsker de nå å forlenge utlånet til Frank Lampard slik at veteranen er tilgjengelig til Toure kommer tilbake, skriver Daily Mirror.

White Hart Lane har vært som en gravplass for storscorere de siste årene. Spissene kommer til Tottenham med scoringsstatistikker av en annen verden. Men for Spurs er det slutt på scoringene. Roberto Soldado er det siste eksempelet. Han bøttet inn mål for Valencia, men for Tottenham scorer han omtrent bare på straffespark. Nå kikker Spurs-ledelsen på en spiss som scorer ekstremt mye mål - i håp om at han i hvert fall vil score litt for dem. HNK Rijeka-spissen Andrej Kramaric har scoret fantastiske 27 mål på 19 kamper denne sesongen, og har en utkjøpsklausul på drøyt 40 millioner kroner, skriver Daily Mail. Men Spurs får kamp av AC Milan og Inter.

Queens Park Rangers har ikke hatt det mest overbevisende forsvarsspillet denne sesongen. Nå er de i forhandlinger med argentineren Pablo Alvarez. 30-åringen har stått uten klubb etter at han forlot Catania, skriver London Evening Standard.