Mia og Alexandra (11) er tvillinger i hver sin verdensdel.
Mia og Alexandra (11) er tvillinger i hver sin verdensdel.

Suksessen fortsetter for «Tvillingsøstrene»

Mye tyder på at den TV 2-sendte dokumentaren om de to biologiske tvillingjentene som bor på hver sin kant av kloden kan bli den mest sette norske filmen noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foruten å være sendt på TV over hele USA og går fortsatt sin seiersgang der, er den nå nemlig også solgt til japansk fjernsyn, som har over 100 millioner potensielle seere. Fra før er filmen også vist i Brasil og Sør-Korea.

Det japanske TV-markedet er et svært trangt nåløye for utenlandske produsenter, ikke bare på grunn av språkforskjeller men også kulturforskjeller.

Her er Mona sammen med Mia og Alexandra på Gullruten, hvor de også vant pris. Foto: Tord Litleskare/TV 2
Her er Mona sammen med Mia og Alexandra på Gullruten, hvor de også vant pris. Foto: Tord Litleskare/TV 2

«Tvillingsøstrene» er den gripende fortellingen om to nyfødte babyer som blir funnet i en liten pappeske i en kinesisk landsby. De blir adoptert bort til hver sin side av jordkloden.

Den ene til vestlandsbygda Fresvik med 274 innyggere, og den andre til Sacramento, California i USA.

Filmskaper Mona Friis Bertheussens historie om de to eneggede tvillingene Mia og Alexandra (11), har både smeltet hjerter og vunnet priser i mange land.

– Det er helt fantastisk å få oppleve det som skjer nå. Jeg føler meg både stolt og heldig. Da jeg begynte å jobbe med historien og ble kjent med Mia og Alexandra, så fikk jeg en sterk følelse av hvordan filmen skulle være, sa Bertheussen da det var klart at filmen er solgt til USA.

Du kan se dokumentaren på TV 2 Sumo!