GJORT FUNN: Politiet satte torsdag i gang et stort søk i området på Etterstad i Oslo , sammen med sivilforsvaret, der en mann ble drept og en annen utsatt for drapsforsøk lørdag.
Her leter de langs Alnaelva.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GJORT FUNN: Politiet satte torsdag i gang et stort søk i området på Etterstad i Oslo , sammen med sivilforsvaret, der en mann ble drept og en annen utsatt for drapsforsøk lørdag. Her leter de langs Alnaelva. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Etterstad-drapet: – Politiet planlegger ikke flere søk nå

Politiet gjennomførte i dag omfattende funn i området ved Alnaelva, og har gjort ett eller flere funn. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet gjennomførte i dag et omfattende søk i området ved Alnaelva i Oslo, og har gjort funn av en eller flere gjenstander som politiet mener kan knyttes til Etterstad-drapet.

Søket ble gjennomført med bistand fra blant andre Sivilforsvaret og polititjenestehunder.

Politiet ønsker ikke å kommentere nærmere hva som er funnet av hensyn til den pågående etterforskningen og vitneavhør. Det er ikke planlagt flere søk, opplyser politiadvokat Tina Bjarkø Helleland til TV 2.

– Betyr dette at dere har funnet det dere søkt etter og at saken er nær en oppklaring?

– Vi har dannet oss et godt bevisbilde i saken, sier Helleland.

Varetektsfengslet

Siktelsen mot den 47 år gamle italieneren Gianluca Almir Ros ble onsdag formiddag utvidet til overlagt drap. Påtalemyndigheten mener mannen hadde planlagt å drepe.

– Jeg kan bekrefte at siktelsen mot min klient er utvidet fra forsettlig til overlagt drap. Han har ikke tatt stilling til den nye siktelsen, sier mannens forsvarer Bjørn Rudjord til TV 2.

Onsdag ble 47-åringen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll i Oslo tingrett.

Døde av skadene

47-åringen har erkjent at han gikk til angrep på det homofile paret utenfor deres leilighet på Etterstad lørdag kveld. Ifølge vitner som TV 2 har snakket med stod den siktede og ventet utenfor leiligheten til samboerparet, da de to kom hjem fra ferie på Gran Canaria. Da de kom ut av heisen, skal italieneren ha angrepet dem trolig med et stikkvåpen.

Den 40 år gamle mannen døde av skadene, mens 35-åringen ble hardt skadet. Italieneren flyktet fra åstedet iført parykk og dameklær.

– Sjalusi kan være motiv

35-åringen som overlevde angrepet møtte italieneren tidligere i år, men skal etterhvert ha kuttet ut kontakten. Motivet for drapet på Etterstad er trolig sjalusi, får TV 2 opplyst av personer som kjenner samboerparet.

I avhør søndag erkjente 47-åringen straffskyld for forsettlig drap, men nektet straffskyld for drapsforsøk på 35-åringen, som han tidligere har hatt et forhold til.