Ingebrigtsen blir Rosenborg-trener

Rosenborg vurderte 21 trenerkandidater, men landet på vikaren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kåre Ingebrigtsen er Rosenborgs nye hovedtrener.

Han har signert en treårskontrakt.

– Det var etter hvert ikke så vanskelig å lande på Kåre. Det ble prestert bra utover høsten, forklarer styreleder Ivar Koteng.

Trønderklubben håper de nå har funnet en trener som kan ta klubben inn i fremtiden, og som kan få dem til å prestere i Europa igjen.

– Vi har hatt en tradisjon for å sparke trenere i Rosenborg. Nå håper vi at vi skal slippe det, og at vi kanskje kan fornye med Kåre, fleiper RBK-lederen.

Vant ni av ti siste kamper
RBK-styret hadde et ekstraordinært styremøte onsdag kveld, hvor trenerspørsmålet var et av temaene.

Kåre Ingebrigtsen overtok treneransvaret da Per Joar Hansen ble løst fra kontrakten sin.

Og under den tidligere midtbanespillerens ledelse vant trønderne ni av de ti siste kampene, og tok seriesølvet fra Odd.

– Da jeg fikk muligheten til å trene Rosenborg i sommer, så var det dette jeg håpet på. At jeg skulle vise meg dyktig nok til å få muligheten til å trene Rosenborg på lengre basis enn det vikariatet jeg har hatt. Så jeg er en stolt og ydmyk herremann som står her, sier han.

Vil ha Hoftun som assistent
Nå får han altså jobben på permanent basis.

Ingebrigtsen ønsker å få med seg Erik Hoftun som assistent.

– Det håper og tror vi. Men den prosessen er ikke helt i mål. Det har fungert veldig bra. Erik har gjort en veldig god jobb. Vi har utfordret og utfylt hverandre. Vi har jobbet godt sammen. Vi har evnen til å gjøre hverandre bedre, forklarer RBKs nye hovedtrener.

Trond Sollied, Dag-Eilev Fagermo, Ole Gunnar Solskjær og Trond Sollied har alle vært nevnt som aktuelle for den ledige trenerjobben.

– Vi har hatt 21 navn på blokken. Vi har gjort en veldig nøye evaluering av tre kandidater, inkludert Kåre, forteller Koteng.

Men jobben Ingebrigtsen har gjort i høst har overbevist RBK-ledelsen om å satse på ham.

– Jeg sier ikke at vi skal vinne seriegull. Men vi skal være mye nærmere enn i år. Vi skal definitivt være en utfordrer til det gullet,