Toppmodeller i flere prisklasser

Hva er hovedforskjellen på de dyre mobilene og de som er litt billigere?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi har fått tre eksperter på mobil til å velge den mobilen de mener er best innen tre ulike priskategorier.

Tre priskategorier

De tre ulike priskategoriene er telefoner under 2500 kroner, telefoner i prisklassen 2500 – 4000 kroner og telefoner over 4000 kroner.

Espen Swang fra tek.no, Kirsti Østvang fra Dinside og Lasse Svendsen fra Lyd & bilde har alle god kontroll på mobiltelefonene som befinner seg i de ulike kategoriene.

– Velger du en mobil i den aller billigste prisklassen så vet du at du ikke får all verdens, men samtidig må mobilen virke, og du må få til Snapchat og Facebook og alt det andre folk forventer skal fungere, sier Swang.

Nokia Lumia 630. Foto: TV 2 hjelper deg
Nokia Lumia 630. Foto: TV 2 hjelper deg

Billigst

 • Nokia Lumia 630
 • Pris: Kr. 990,-

Dette er den billigste mobilen som er med i testen. Den har et enkelt operativsystem, og klarer seg helt greit til lette ting som Facebook, Instagram og Snapchat. Men denne mobilen har ikke et frontkamera, og den egner seg ikke til tyngre arbeid.

Stor skjerm til liten pris

 • Nokia Lumia 735
 • Pris: Kr. 1695,-
Nokia Lumia 735. Foto: TV 2 hjelper deg
Nokia Lumia 735. Foto: TV 2 hjelper deg

Denne mobilen har en skjerm på nesten fem tommer, som er uvanlig stort for en billigmobil. I tillegg har den kamera både foran og bak, og her har man også ulike bilderedigeringsmuligheter. Mobilen har et enkelt operativsystem, men da den ikke har noe stor prosessorkraft, er det ikke en mobil som egner seg så godt til spill.

God lyd

 • HTC DESIRE 610
 • Pris: kr. 1790,-

Det som utmerker seg med denne mobilen, er i hovedsak lyden, og en av årsakene til dette er mobilen sine innebygde høyttalere. Skjermoppløsningen kunne vært bedre, men den har gode kontraster og bra bildekvalitet. Men, siden den ikke har så sterk prosessorkraft, så er heller ikke denne mobilen den beste når det kommer til gaming.

HTC DESIRE 610. Foto: TV 2 hjelper deg
HTC DESIRE 610. Foto: TV 2 hjelper deg

Toppmodeller

Når vi øker prisen og går over til neste kategori, så er det flere ting du kan forvente av mobilen.

– Høyere oppløsning, bedre kontraster, raskere oppstart av applikasjoner, bedre lyd og bedre batteritid, forteller Espen Swang.

Full HD-skjerm

 • Huawei Ascend P7
 • Pris: Kr. 2989,-

Mobilen har et slankt og elegant design, men er samtidig robust. Mobilen har en veldig god skjerm med full HD. Frontkameraet er et av de beste du kan finne på en mobil i dag, og denne mobilen har også ulike bilderedigeringsmuligheter. Mobilen har også en rask prosessor.

Kraftig motor

 • Honor
 • Pris: Kr. 2700,-
Huawei Ascend P7. Foto: TV 2 hjelper deg
Huawei Ascend P7. Foto: TV 2 hjelper deg

Dette er en ny mobil på markedet, og den blir produsert av Huawei. Mobilen har en kraftig maskinvare, et stort batteri og en veldig god skjerm. Mobilen har glass både framme og bak, noe som gir den en eksklusiv-look.

Mye for pengene

 • Sony Xperia Z3 Compact
 • Pris: Kr. 3990,-

Dette er en mobil med rask ytelse som gjør at den kan brukes til alt. Den har et stort app-utvalg og en god skjerm. Mobilen er like god som storebror Xperia Z3, men mindre og mer hendig. Den har et godt kamera og er vanntett.

Honor. Foto: TV 2 hjelper deg.
Honor. Foto: TV 2 hjelper deg.

Ifølge ekspertene så er alle disse tre mobilene toppmodeller.

– Du skal være litt snobbete for å velge noe som er dyrere enn dette. Du trenger det egentlig ikke. De færreste av oss gjør det, egentlig, sier Swang.

De som kanskje trenger en dyrere mobil, er powerbrukerne – mobilbrukere som har behov for en litt sterkere motor.

Sony Xperia Z3 Compact. Foto: TV 2 hjelper deg
Sony Xperia Z3 Compact. Foto: TV 2 hjelper deg

For powerbrukerne

I denne priskategorien har to av ekspertene valgt den samme mobilen. Både Lasse og Kirsti mener at iPhone 6 er den beste mobilen du kan få på markedet i dag.

Ny og mye bedre

 • iPhone 6
 • Pris: Kr. 5690,-

iPhone har denne gangen fått større skjerm, det er bedre batteritid enn noen gang før og kamera er blant de beste. Samtidig kommer mobilen med en fingeravtrykksleser. Mobilen har også en prosessorkraft som er bedre enn de fleste andre mobiler på markedet.

Ypperlig til spill

 • Samsung Galaxy Note 4
 • Pris: Kr. 6148,-

Mobilen har et kamera på hele 16 MP, som gir veldig gode bilder. Det som er spesielt med denne mobilen, er pennen som hører til. Du kan streke rundt tekst på nettet, kopiere det og dele med andre. Med denne pennen kan man også klippe ting ut av bilder og lime det inn i andre bilder. I tillegg har mobilen en rask prosessor og stor skjerm, så mobilen er ypperlig til å spille spill.

NB: Prisene som er oppgitt i denne saken er den laveste prisen det er mulig å få mobilen til på nett.

iPhone 6. Foto: TV 2 hjelper deg
iPhone 6. Foto: TV 2 hjelper deg
Samsung Galaxy Note 4. Foto: TV 2 hjelper deg
Samsung Galaxy Note 4. Foto: TV 2 hjelper deg