VASALOPPET 2013: Jørgen Aukland går i mål og vinner Vasaloppet i 2013. 
Foto: ULF PALM / NTB scanpix
VASALOPPET 2013: Jørgen Aukland går i mål og vinner Vasaloppet i 2013. Foto: ULF PALM / NTB scanpix

Aukland-brødrene får samme sponsor som Formel 1-gigant 

Ferrari-sponsoren og storbanken Santander går inn i Aukland-teamet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BEITOSTØLEN (TV 2): Fra før av sponser Santander store verdensidretter gjennom Ferrari i Formel 1, og fotball i Copa America. Nå går de altså, etter det TV 2 erfarer, inn i teamet til brødrene Aukland, Vibeke Skofterud, og Tord Asle Gjerdalen.

– Jeg kan ikke si så mye nå, men vi kommer til å presentere et spennende opplegg på pressekonferansen vår i formiddag. Det er en satsing som vil sikre laget vårt en bredere sportslig satsing i årene framover, sier manager Nils Marius Otterstad.

Toårsavtale
Etter det TV 2 erfarer er avtalen på to år, med opsjon for videre samarbeid.

Santander har nylig kjøpt opp GE Money bank, og har dermed fått mye ekstra kapital som de har bestemt seg for å bruke i markedsføring.

Etter mange år med konflikter mellom privatlag og skiforbundet, virker årets bruduljer til å ha skapt en større politisk aksept for at privatlagene er kommet for å bli i langrenn.

– De private lagene er viktig, spesielt i langløp, sa langrennssjef Åge Skinstad, i sin innledning til gårsdagens pressetreff med landslaget på Beitostølen.

Brøt med Centric
Tidligere i uka meldte TV 2 at det vra brudd mellom Team Aukland, og sponsoren gjennom syv år, Centric (tidligere X-tra Personell). Det nederlandske selskapet blir likevel med som delsponsor ut året. Dermed var veien nå duket for storkapital fra Spania.