ARSENAL-AKTUELL: Petr Cech kan komme til å ta hjelmen med seg til Emirates på nyåret.
ARSENAL-AKTUELL: Petr Cech kan komme til å ta hjelmen med seg til Emirates på nyåret.

Fotballryktene:
– Cech svært nær Arsenal-overgang

Og Manchester United kan kvitte seg med to av sommerkjøpene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helgen nærmer seg med stormskritt. Og man er enda en dag nærmere 1. januar.

Dagen vi alle venter på. Dagen det igjen blir fritt frem for å kjøpe spillere.

Og mye tyder på at det vil skje en del store overganger i januar denne gangen.

En overgang som ser ut til å være mer enn bare et rykte er Petr Cech til Arsenal. Daily Star hevder i hvert fall at Arsene Wenger allerede har vært i samtaler med Chelsea-ledelsen, som ikke vil stå i veien dersom tsjekkeren vil dra litt nordover i London i januar. I overkant av 70 millioner kroner vil det koste The Gunners å utvide landslagskeeperstallen sin til tre.

Dennis Praet er the next big thing i Belgia. 20-åringen har spilt seg inn på midtbanen på landslaget, og herjer for Anderlecht i Champions League. Nå frir agenten hans til Arsenal. Jacques Lichtenstein mener The Gunners vil være en perfekt klubb for klienten hans, skriver Daily Mirror

Per Mertesacker kan fortelle at han og Mesut Özil driver og overbeviser Sami Khedira om å signere for Arsenal neste sommer, skriver Metro. Khedira er kontraktsløs ved sesongslutt, og kan velge fritt hvor han vil spille. Og sjansene for at han kan bli Arsenal-spiller økte betraktelig når det ble klart at Real Madrid ikke ønsker å tilby tyskeren en ny kontrakt, melder Daily Mirror.

En som lenge har vært på Arsenals ønskeliste er Ipswich-forsvareren Tyrone Mings. 21-åringen spiller venstreback for Championship-klubben, men nå vil Jose Mourinho hente ham til Chelsea for å rendyrke ham som midtstopper. Ifølge Daily Mirror ser Mourinho på Mings som en langsiktig erstatter for John Terry.

For dem som lurte, så har ikke Scott Sinclair lagt opp. Angriperen er fortsatt i Manchester City. Han spiller bare ikke kamper. Halvannet år etter at han spilte sin siste kamp for The Citizens, så har han innsett at det kan se dårlig ut med spilletid fremover også. Manchester Evening News skriver at han nå vurderer om han skal forlate klubben i januar.

Har du ubegrenset med penger, så kan du lett svi av 300 millioner kroner bare for å irritere erkerivalen. Daily Express skriver at Manchester City nå vil aktivisere utkjøpsklausulen i kontrakten til Juan Cuadrado, for å sikre seg Fiorentina-spilleren før Manchester United får prøvd å prute ned prisen.

Adil Rami var stor i midtforsvaret til Lille da klubben sensasjonelt vant Ligue 1 for noen år siden. Forventningene var store til ham da han dro til Valencia. Men i La Liga-klubben ble det mer benk enn gress på ham. Bedre har det ikke gått i AC Milan. Nå ser Louis van Gaal på 28-åringen som mannen som skal tette Manchester Uniteds forsvar, og han er tilgjengelig i januar ettersom han ikke lenger har noen fremtid på San Siro, skriver Daily Star.

Fremover på banen har ikke van Gaal tenkt å spare så mye. Men for en klubb som ikke spiller Champions League, så må man gjerne selge for å få penger til store investeringer. Nå hevder Daily Express at Manchester United-manageren er villig til å la Angel di Maria få drømmen sin oppfylt, og vil selge argentineren til Paris Saint-Germain. Pengene han får inn vil bli brukt på et raid på Real Madrid, så får tiden vise om han får med seg Gareth Bale eller Cristiano Ronaldo

Også et annet av Manchester Uniteds sommerkjøp kan komme til å forsvinne i januar. For Manchester United vil ha Xherdan Shaqiri fra Bayern München, og nå skriver Daily Express at tyskerne er villig til å la sveitseren gå dersom de får Ander Herrera i bytte. I likhet med di Maria skal spanjolen slite med å finne seg til rette i England.

I Liverpool begynner man å bli desperate. Daniel Sturridge er den eneste spissen som har scoret mål for dem denne sesongen, og nå er han ute til godt over nyttår. Trioen Mario BalotelliRickie Lambert og Fabio Borini har spilt 998 minutter, uten at noen av dem har klart å få ballen i mål så langt. Og uten scoringer blir det dårlig med poeng. Nå vil Brendan Rodgers bruke over 50 millioner kroner på å hente inn en spiller Liverpool allerede eier. Ifølge Daily Mirror er det prisen for å hente Divock Origi tilbake fra utlånet til Lille.

Glen Johnson var ikke veldig fornøyd med Liverpools tilbud om ny kontrakt. Rodgers mente 30-åringen burde være fornøyd med en halvering av ukelønnen. Men hvem får hjulene til å gå rundt for 630 000 kroner i uken? Nå står Roma klar til å hente høyrebacken til Italia, skriver Daily Mail. Da kan han og Ashley Cole stå på hver sin side av lagbildet neste sommer.

Førstevalget som erstatter skal være Southamptons Nathaniel Clyne. 23-åringen overtok nylig Johnsons plass på landslaget, og nå vil Rodgers ha ham til Liverpool også. Men ifølge The Telegraph forsøker Southampton å få høyrebacken til å signere en ny og forbedret kontrakt for å forhindre at han forsvinner til den tidligere toppklubben. 

Det er ikke bare Liverpool som sliter med spisser som ikke scorer mål. Heller ikke i Newcastle er kruttet tørt hos angriperne. Nå hevder The Mag at klubben er interessert i Anderlechts serbiske angriper Aleksander Mitrovic, som har scoret elleve mål så langt i sesongen. Ett av dem da han sikret Anderlecht 3-3 mot Arsenal på Emirates.

Aston Villa-manager Paul Lambert har fortsatt litt kontakter i hjemlandet Skottland. Nå er han blitt tipset om en Rangers-unggutt. Ifølge Daily Mail har han nå speidere på plass for å følge Lewis MacLeod, og et bud på 20-åringen kan være på vei nordover i januar.