Se hva verdens rikeste kan leke seg med nå

Her er siste nytt fra Bentley! 

Treverk og skinn går igjen inni -og litt utenpå Bentleys Grand Convertible. Dette er ikke bilen du jumper inn i med skitne slagstøvler!
Treverk og skinn går igjen inni -og litt utenpå Bentleys Grand Convertible. Dette er ikke bilen du jumper inn i med skitne slagstøvler!

Erke-britiske Bentley er et av de mest populære bilmerkene blant verdens aller rikeste - og nå later det til at disse snart skal få en ny modell å velge mellom.

Bentley viser nemlig konseptbilen Grand Convertible på bilutstillingen i Los Angeles akkurat nå. Og som navnet tilsier: Her snakker vi stor cabriolet, på flere måter.

Mye til felles 

Under eierskap av VW-konsernet, har Bentley gjennomført en skikkelig modellrevolusjon de siste årene.

En av deres mest særpregede modeller er den store sedanen Mulsanne. Og det er ikke vanskelig å se at Grand Convertible har såpass mye til felles med den at vi her i praksis kan kalle dette Mulsanne cabriolet.

Det er i såfall et logisk skritt, for mange av kundene i dette segmentet ønsker seg en bil man kan ta ned taket på når solen skinner.

Her går sommeren virkelig som en røyk

Lagt lista høyt 

"Det ultimate uttrykket for britisk bil-luksus" og "den mest sofistikerte toppløs-bilen noen gang kreert av Bentley" er blant betegnelsene merket selv gir bilen.

Da har man unektelig lagt lista ganske høyt, men noe annet er det nok heller ikke grunn til å vente fra Bentley. Her snakker vi en av verdens dyreste cabrioleter, og da kan man naturligvis ikke gjøre noe for å skjemme bort kjøperne.

Denne er perfekt til fine sommerdager

Elsk og hat

Det de får her er en stor, fireseters cabriolet med all den luksus Bentley kan tilby. Linjene er klassisk Bentley. Ikke utpreget sporty, men elegante og svøpende. 

Mulsanne-fronten har blitt møtt med både elsk og hat. Hvis du liker den, vil du sannsynligvis også mene at den passer inn her. I motsatt fall, blir dette neppe din favoritt-cabriolet.

Men skal du svelge unna mange mil, for eksempel langs Rivieraen, og attpåtil få mest mulig sol og frisk luft - da er det neppe mange biler som gjør jobben bedre enn denne.

Ikke billig... 

Under panseret finner vi en velkjent 6,75-liters V8 med godt over 500 hestekrefter. 

I Mulsanne Speed feier den unna 0-100 km/t på 4,9 sekunder. Cabriolet-utgaven blir sannsynligvis noe tyngre for å kompensere for manglende tak, men likevel er det neppe grunn til å tro at den skal somle, den heller.

Bentley hinter selv mot en begrenset produksjon, for å sikre at dette virkelig blir eksklusive saker.

Det blir spekulert i en prislapp på opp mot 3 millioner kroner på det internasjonale markedet. Skal du betale avgifter og få norske skilter på den, må du nok regne med opp mot det dobbelte. 

Visste du dette? Bentley skal komme med SUV! 

LES OGSÅ: Dette er luksusbil i størrelse XXL