Oppsal-treneren slakter dommere og forbund  

– De er enten komplett udugelige, eller bare feige, sier Arne Senstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært mye prat den siste uken om episoden hvor mange mener Gunnar Pettersen hindrer Anne Kjersti Suvdal i siste angrep av kampen mellom Vipers og Oppsal forrige helg.

Men det som ikke er like mye omtalt er situasjonen sekundet etter hvor Oppsal skulle hatt et soleklart straffekast.

Slakter dommerne
Stillingen var 25-25 og bortelaget kunne fått muligheten til å ta alle poengene. Den fikk de aldri - noe som fikk trener Arne Senstad til å se rødt. 

Oppsal-treneren trodde sluttsignalet var gått og løp ut på banen for å si sin mening, og ble belønnet med rødt kort. Dermed fikk han ikke lede laget da Oppsal møtte Nordstrand onsdag.

– Når du ser noe slikt så blir du bare bare forbannet og lei deg. Der blir vi frarøvet muligheten til å ta med oss to poeng hjem. Alle med bitte litt peiling på håndball ser at det er en sjumeter, sier Senstad når han blir i intervjuet i HåndballXtra onsdag.

– Det som frustrerer meg mest er det pisspratet om gråsoner i forbindelse med dekking i feltet. Jeg skjønner at de liker å prate om det kan være vanskelig. Men det er faktisk ikke vanskelig når du står en halvmeter inne i feltet. Da er du enten komplett udugelig, eller bare feig, sier han.

Kritisk til forbundet
Situasjonen endte med at han ble bortvist fra banen, og at han ikke fikk stå på sidelinjen under onsdagens kamp mot Nordstrand.

– Når de ikke blåser straffe så tror jeg sluttsignalet er gått. Jeg går ut på banen for å høre hvorfor det ikke blir blåst. Men når jeg ser at det er blåst for frikast så snur jeg og går tilbake. Så kommer dommeren etter meg og gir meg det røde kortet, forteller han.

– Dommeren sa etterpå at jeg ikke gjorde noe usportslig og at det kanskje hadde holdt med en to-minutter. Så jeg leverte inn en klage, men det er jo klin i helvete å få gjennom noe som helst i dette forbundet. De skal forsvare Gud og hvermann hele veien, raser han, sier han.

Senstad forstår ikke hvorfor han blir dømt for usportslig oppførsel når ingen andre sitter med den oppfattelsen.

– Man blir frustrert når dommerne sier at det var for strengt. Sekretariatet og Vipers hadde ikke noe på det, men likevel så finner de en eller annen i det der forbundet som skal dømme det til usportslig opptreden. Selv om alle er av den oppfatning at det ikke er det. Forstå det den som vil, sier han.

Får støtte
Senstad får støtte av Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen som var gjest i HåndballXtra-studio.

– Det er ikke noe tvil. Det er klart det er sjumeter. Det er ikke noe å snakke om. Du ser hun står en halvmeter inne i feltet og går i duell. Jeg satt og så kampen og ble veldig overrasket. Jeg hadde vært like langt inne på banen som Arne for å si det sånn, sier han.

Gikk på overraskende tap
Uten Senstad på sidelinjen gikk det helt galt for Oppsal. Laget tapte 31-19 hjemme for Nordstrand.

Bortelaget hadde bare vunnet en kamp tidligere denne sesongen før den overraskende seieren onsdag.

Mens Nordstrand tok seg over nedrykksstreken, tapte Oppsal heng på Larvik og Glassverket. Serieleder Larvik vant for tiende gang på rad med 39-31 over Byåsen borte.

 TV 2 har vært i kontakt med Håndballforbundet som ikke ønsker å kommentere saken