HEI SVEIS: Ogie Menor er utvilsomt den mest hårfine spilleren i PBA om dagen. FOTO: Med tillatelse fra Nuki Sabio (@NukiSabio).
HEI SVEIS: Ogie Menor er utvilsomt den mest hårfine spilleren i PBA om dagen. FOTO: Med tillatelse fra Nuki Sabio (@NukiSabio).

Er dette en av tidenes villeste sportsfrisyrer?

Basketballspiller vekker oppsikt verden rundt med en ellevill øglesveis (!).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Filippinsk basketball får ikke overdrevent bred dekning i den vestlige verden. Denne uken ble likevel en av profilene i landets proffliga – PBA – en viral hit på Internett.

Ogie Menor troppet nemlig opp til kamp tirsdag med en – mildt sagt – oppsiktsvekkende hårsveis.

Blackwater Elite-spilleren hadde fått frisøren til å hente frem barbermaskinen og forme håret som en øgle. Mer presist er det snakk om en såkalt «butiki», eller en asiatisk husgekko.

På avstand ser frisyren unektelig ut som et dyr som holder seg fast på 27-åringens barberte isse. Hockeysveisen/rottehalen i nakken er selve prikken over i'en som husgekkoens hale.

Sveisen er blitt omtalt i en rekke internasjonale medier, som ESPN, Sports Illustrated, Washington Post, Yahoo News og Bleacher Report.

Menor er for øvrig kjent for å stille med friske frisyrer i kamp, og har hatt en mohawk som sitt varemerke i lang tid. Hvorvidt han kommer til å beholde øglesveisen – eller om den blir en hit i hjemlandet – gjenstår imidlertid å se.

Reptilsveisen hjalp for øvrig lite for Blackwater Elite og Menor, som tapte kampen for Purefoods Star. Nå står laget med sju strake tap i PBA.