MISTER SUPERSPISSEN: Daniel Sturridge må belage seg på seks uker borte fra fotballen etter å ha pådratt seg nok en skade.
MISTER SUPERSPISSEN: Daniel Sturridge må belage seg på seks uker borte fra fotballen etter å ha pådratt seg nok en skade.

Daniel Sturridge ute resten av året

Liverpool mister superspissen i nok en lang periode.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld ble det kjent at Daniel Sturridge (25) har pådratt seg en ny skade. Nå bekrefter Liverpool på sine hjemmesider at spissen har fått påvist en skade i låret etter undersøkelser onsdag.

Mister seks uker
Sturridge har tidligere denne høsten slitt med en lignende skade i motsatt lår. Ifølge BBC skal skaden han pådro seg tirsdag være av en annen art enn tidligere. Det er ventet at Sturridge er ute av spill i ytterligere seks uker.

Det betyr at Liverpool mister superspissen i en viktig periode av sesongen. Nøkkelkamper i Premier League og Mesterligaen står på rekke og rad for et Liverpool som har haltet uten Sturridge denne sesongen. Savnet av den andre delen av Liverpools dødelige spissduo har også vært stort.

Luis Suárez ble solgt til Barcelona i sommer etter å ha scoret 31 ganger for Liverpool i Premier League. Sturridge leverte også på høyt nivå med 21 scoringer i en sesong der ligatittelen glapp til Manchester City.

Skadepreget høst
Det var under en landslagssamling i starten av september at Sturridge pådro seg en lårskade. Da spissen endelig så ut til å være tilbake i spill i midten av oktober, ble han rammet av en ny skade. Denne gangen en strekk i leggen.

Sturridge var omsider tilbake i trening forrige uke, og det var ventet at han skulle returnere til helgens kamp mot Crystal Palace. Men nå går den tidligere Manchester City- og Chelsea-spissen mot nye uker på sidelinjen.

Mario Balotelli skal også være usikker til helgens Premier League-runde. Spissen pådro seg en skade under landslagsamlingen med Italia i helgen. Dermed står Liverpool tilbake med Rickie Lambert og Fabio Borini som alternativer på spissplassen.

Sturridge har scoret ett mål i Premier League denne sesongen på de tre kampene han har spilt. Liverpools øvrige spisser har ikke klart å finne veien til nettet en eneste gang i ligaen i Sturridges skadefravær. Laget toppscorer er Raheem Sterling med kun tre mål.

Liverpool ligger på ellevteplass i Premier League med 15 poeng opp til ligaleder Chelsea.