Nå vil Sjur Røthe bli «bad boy»

Snille-Sjur skal legges vekk i konkurranser, lover vossingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beitostølen (TV 2): Etter en god 2012/13-sesongen gikk det meste på tverke for Sjur Røthe (26) i forrige sesong. Han ble riktignok nummer fire sammenlagt i Tour de Ski, men resultatene i verdenscupen og i Sotsji-OL harmonerte ikke med vossingens ambisjoner.

Nå har Røthe tatt et oppgjør med seg selv. 26-åringen lover å vise seg fra en tøffere side denne sesongen.

– Jeg mangler litt vinnerskalle. Jeg er litt for snill, innrømmer Røthe.

– Skal bli "bad boy"
Det har han tenkt å endre på før 2014/15-sesongen. 

– Jeg jobber veldig mye med enkelte mentale ting som jeg håper skal gi utslag. Jeg håper jeg skal klare å ta ut absolutt maks. Tidligere har jeg følt at jeg er sliten, og da har jeg ikke gått helt i kjelleren. I år skal jeg klare å ta ut noen få prosent ekstra, forteller Røthe.

Han mener oppveksten kan forklare hvorfor han har manglet det siste killerinstinktet som må til for å hevde seg helt i verdenstoppen.

– Jeg er en traust vossing som sikkert er opplært til å være snill og grei med andre. Ikke minst med meg selv for ikke å slite meg helt ut. Jeg skal nok klare å stenge ute Snille-Sjur. Jeg skal bli litt mer bad boy, sier Røthe.

Vraket i OL
OL ble en stor nedtur for vestlendingen. Han gikk åpningsdistansen 30 kilometer skiathlon. Der havnet Røthe på 20. plass. Så ble han vraket til stafett-laget.

På femmilen ble Tord Asle Gjerdalen til slutt vurdert som et bedre alternativ enn Røthe, noe vossingen var dypt uenig i.

– Rettferdighet er en av grunnreglene mine, og jeg mener at dette ikke var rettferdig i det hele tatt, sa Røthe til Bergens Tidende etter vrakingen.

– Jeg var overrasket og sjokkert. Jeg visste at Chris (Jespersen) og Martin (Johnsrud Sundby) selvsagt skulle gå. De er én og to i verdenscupen. Og Petter (Northug) er Petter. Det er veldig greit at han går. Men jeg mente at jeg var en klar fjerdemann på listen, forklarte han videre.

Røthe forteller om flyturen hjem fra Sotsji.

– Jeg var irritert på meg selv fordi jeg ikke hadde gått fortere tidligere i sesongen. Det var ingen blid Sjur som gikk på eller av flyet.