– Bare moro å bli husket for at jeg «bøyer meg i hatten»

Og Heidi Weng forteller at det også kan bli mye rør på kjøkkenet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beitostølen (TV 2): Under OL i Sotsji viste Heidi Weng at hun kan mer enn bare å gå raskt i sporet. Enebakk-jenten er også en rev til å blande sammen ord og uttrykk, noe som skjedde under stafetten i Russland. Weng hyllet de svenske vinnerjentene.

«Det er bare å bøye seg i hatten», sa Weng direkte på TV 2.

Det ble umiddelbart en snakkis. Weng forklarer hvordan det skjedde.

– Jeg har veldig mye på hjertet, både når det går dårlig og bra. Jeg ville egentlig bli fort ferdig med det, for det var under stafetten. Det ble litt miksing. Jeg ville bli fort ferdig, sier Weng.

Nå synes hun det bare er morsomt å tenke tilbake på.

– Egentlig er det veldig artig når jeg ser det bli brukt i andre sammenhenger. Samtidig blir jeg litt flau over meg selv. Men jeg synes det bare er moro, legger hun til.

- Setter meg ned overalt
Martine Ek Hagen, som er Wengs tremenning, fortalte nylig til NRK om en spesiell episode under verdenscupen i Lillehammer i fjor.

– I verdenscupen på Lillehammer ble jeg heist opp i en flyttbar do. Trucken som flytter på disse doene kom, og der satt jeg. Så det ble litt latter ut av det, sa hun til NRK.

Weng har ikke opplevd lignende, men hun har flere do-historier på samvittigheten.

– Jeg er litt kjent i bua for å sette meg ned overalt, men må man på do, så må man på do. Man kan ikke være fisefin. Jeg tror den gjengen som er med er vant til at jeg setter meg ned hvor som helst, ler Weng.

– Jeg og Martine er i slekt, og av og til kan vi gjøre mye rart. Jeg sier ofte mye uten å tenke meg om, sier Weng.

– God på biff
Det blir også mye krøll på kjøkkenet, forteller Weng. Spesielt når havregrøt står på menyen.

– Jeg skal innrømme at jeg ikke er så god på kjøkkenet, men jeg kan slå til i ny og ne. Jeg kan lage mat, selv om alt ikke blir like godt. Jeg føler at jeg er god på biff, sier Weng.

– Hva er du dårlig på?

– Jeg er skikkelig dårlig på havregrøt. Havregrøten blir suppeaktig, og det er egentlig litt flaut. Det er jo det enkleste å lage, humrer hun.