SJALUSI KAN VÆRE MOTIV: Politiet etterforsker om sjalusi kan være motivet for drapet på Etterstad. Foto: Politiet.
SJALUSI KAN VÆRE MOTIV: Politiet etterforsker om sjalusi kan være motivet for drapet på Etterstad. Foto: Politiet.

Etterstad-drapet: – Ble avvist og drepte i sjalusi

Politiet mener italieneren (47) drepte en 40 år gammel mann på Etterstad i sjalusi.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiets hovedteori er at Gianluca Ros drepte en 40 år gammel mann lørdag kveld på grunn av sjalusi. 

– Vi vet at det har vært en relasjon mellom den skadde 35-åringen og den siktede. Vi ser på sjalusi som et mulig motiv for drapet. Men vi er tidlig i etterforskningen og holder også andre årsaker åpne, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland ved Oslo politidistrikt til TV 2.

– Ville bryte kontakten

TV 2 har snakket med flere personer som kjente det homofile samboerparet på henholdsvis 35 og 40 år som ble angrepet utenfor sin egen leilighet på Etterstad lørdag kveld. Vennene sier de er overbevist om at sjalusi er motivet. 35-åringen ville bryte kontakten med den 47 år gamle italieneren som han møtte tidligere i år, får TV 2 opplyst.

Italieneren skal ikke ha akseptert å bli avvist, forteller venner av paret til TV 2. Etter det TV 2 får opplyst skal 47-åringen i politiavhør ha forklart hvordan han planla å drepe 35-åringens samboer.

Vitner TV 2 har snakket med forteller at italieneren stod og ventet utenfor leiligheten til samboerparet, da de to kom hjem fra ferie på Gran Canaria. Da de kom ut av heisen, skal italieneren ha angrepet dem trolig med et stikkvåpen. 40-åringen døde av skadene.

– Planla drapet

Påtalemyndigheten utvidet i ettermiddag siktelsen fra forsettlig til overlagt drap. 

– Vi mener drapet var planlagt og overveid. Det er den samlede vurderingen av den etterforskningen som vi har kommet frem til per nå. Jeg kan ikke gå i detaljer på hva dette er, sier Bjarkø Helleland til TV 2.

Den 47 år gamle mannen ble i ettermiddag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. Mannen har ennå ikke tatt stilling til den nye siktelsen. I et avhør søndag erkjente han straffskyld for forsettlig drap.