TILTALT: TV-danser Julio Kopseng (37) er tiltalt for til sammen ni voldtekter. Voldtektene skal ha skjedd i perioden 2002–2013.
TILTALT: TV-danser Julio Kopseng (37) er tiltalt for til sammen ni voldtekter. Voldtektene skal ha skjedd i perioden 2002–2013.

Kollega anmeldte Kopseng:
– Vil hindre at han voldtar flere

OSLO TINGRETT (TV 2): Julio Kopseng (37) er tiltalt for overgrep mot kollegaen i Spania. Kollegaen anmeldte saken da hun hørte at TV-danseren hadde voldtatt flere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-danser Julio Kopseng er tiltalt for ni voldtekter i perioden 2002 – 2013. Det første tiltalepunktet er tolv år gammelt og skal ha funnet sted i 2002. De nyeste tiltalepunktene er fra 2013. Julio Kopseng nekter straffskyld for alle de ni voldtektene.

Én av voldtektene skal ha skjedd den 23. april i fjor i Spania. Kvinnen møtte Julio Kopseng gjennom jobb da de begge arbeidet for et norsk firma. 

Måtte forlate salen

Kvinnen, som er i 30-årene, ønsket ikke å forklare seg med den tiltalte til stede i rettssalen. Kopseng måtte derfor følge forklaringen fra et annet rom. 

I tingretten forklarte kvinnen at det var Kopseng som tok initiativet til å prate. 

– Vi hadde egentlig mest kontakt på jobb. Vi hadde arbeidsplass ved siden av hverandre og tullet mye. Det var bare fjasing, og det var ikke noe alvorlig. Han flørtet veldig mye da.

– Flørtet du med han? spurte aktor Guro Hansson Bull. 

– Ikke på det punktet der. Jeg sa det var gøy å tulle med han, men at det ikke var av noen betydning. Det var bare overfladisk. 

Ved en anledning var Kopseng på besøk hjemme hos kvinnen. Da fikk hun massasje av Kopseng.

– Jeg var dårlig på grunn av migrene. Han sa han skulle massere meg på grunn av en muskelknute som jeg visste at jeg hadde, sa hun. 

– Han var gjerne pågående og tok meg på puppene ved en anledning. Det syntes jeg var merkelig.

En felles bekjent sa at hun ikke skulle bekymre seg for Kopseng. 

– Skulle se film

Overgrepet skal ha skjedd i leiligheten til Julio Kopseng. De hadde avtalt å se en film sammen. 

– Han sa at han bare hadde internett på soverommet, og at vi måtte inn der for å se på film, forklarte kvinnen.

De gikk derfor inn på soverommet. 

– Han ville at jeg skulle ta av meg buksen, fordi det var så mye støv. Han ville ikke ha støv i sengen. 

Kvinnen la seg deretter foran datamaskinen. 

Ga opp å gjøre motstand

Ifølge tiltalen holdt Kopseng den fornærmede kvinnen fast, samtidig som han utførte oralsex på henne. Kvinnen forsøkte å vri seg unna, gråt og ga verbalt utrykk for at hun ikke ville. Kopseng gjennomførte deretter to vaginale samleier med kvinnen.

– Jeg begynte å grine og si at jeg ikke ville dette, da ville jeg heller gå hjem. Da bare lo han av meg.

– Så han at du gråt?

– Ja, han sa jo at jeg måtte slutte å syte. Han endret tonefallet i løpet av hendelsen. Han var ikke så hyggelig lenger. Han ble rar i stemmen. Det er sånn du merker når de blir truende.

Etter hvert ga kvinnen opp å gjøre motstand.

– Hva var du redd for?

– Jeg var redd for at hvis jeg gjorde motstand, så ville han bli fysisk voldelig mot meg. 

Anmeldte 3. mai

Kvinnen sier at hun visste at Kopseng tidligere var anmeldt for voldtekt. Den 3. mai, etter at Kopseng ble dømt for flere voldtekter, valgte hun selv å anmelde. 

– Det er noe med at når man sier «nei», så burde det holde.

– Da jeg trodde at det bare var meg, så ville jeg la det ligge. Da jeg hørte at det var flere andre, så ville jeg stoppe han så han ikke gjorde det mot andre, forklarte hun. 

Påstand om 15 års forvaring

Julio Kopseng har livnært seg som danser. Han har også arbeidet som fotograf, stripper og flammesluker. Julio Kopseng soner i dag fengselsstraff for to voldtekter. To av de ni nye voldtektene skal ha skjedd etter at den første rettssaken startet.

Straffesaken pågår frem til 16. desember. Det er lagt ned påstand om forvaring med tidsramme 15 år og minstetid på 10 år.