VM-JUBEL: De norske jentene jubler etter VM-gull i Brasil i 2011.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VM-JUBEL: De norske jentene jubler etter VM-gull i Brasil i 2011. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

TV 2 sender håndball-VM i 2015 og 2017

TV 2 har sikret seg rettighetene til håndball-VM for både damer og herrer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 har allerede rettighetene til kommende håndball-EM for damer i Ungarn og Kroatia i desember i år. Nå skal TV 2 også sende VM i 2015 og 2017, og avtalen er fremforhandlet sammen med TV 2 Danmark.

- TV 2 er selve håndball-kanalen og disse mesterskapene samler hele nasjonen, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2.

Første mesterskap som skjer under den nye avtalen er VM for herrer i 2015 som spilles i Qatar. Mesterskapet i januar skjer dog uten norsk deltagelse siden laget røk ut i kvalifiseringen. TV 2 sender likevel de fleste av kampene på TV 2 Sportskanalen.

Neste VM for håndball-jentene skjer i Danmark i desember neste år.

- For både TV 2 og TV 2 Sumo er dette veldig attraktivt innhold og vi ser frem til å lage håndballfest både nå i desember og i 2015 og 2017, kommenterer Årsæther.

VM-rettighetene i håndball for hele verden ble i sin tid kjøpt opp av selskapet BeIN Sport (Al Jazeera) som så har solgt det videre i land de selv ikke har TV-interesser.

- Seerne kan stole på at vi satser helhjertet videre på håndball, der herrene har et ungt, spennende lag på gang og håndballjentene over 30 gylne år har erobret en unik posisjon blant publikum. Det er et privilegium å få være med videre på den reisen, sier sportssjef Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Det er også håndball som står for tidenes seerrekord på TV 2. Håndball-finalen mellom Norge og Frankrike under VM i Brasil i 2011 ble sett av 1.619.000.

- TV 2 Sporten har en sterk og stolt tradisjon innen topp, internasjonal håndball. Derfor er rettighetene til nye VM-sluttspill en gledens dag for alle som jobber her og brenner for å formidle store idrettsopplevelser til seerne, forteller sportssjef Vegard Jansen Hagen.