INVITERT TIL TYSKLAND: Bayern München har invitert Martin Ødegaard til Tyskland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
INVITERT TIL TYSKLAND: Bayern München har invitert Martin Ødegaard til Tyskland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Martin føler seg i gode hender i Bayern

Bayern München vil ha Martin Ødegaard til Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Allerede i fjor var Martin Ødegaard på besøk i Bayern München.

– Det er utrolig morsomt å bli lagt merke til av en så stor klubb, sa han til TV 2 den gangen.

Nå vil den tyske gigantklubben ha Strømsgodset-talentet til Tyskland igjen.

– Martin føler seg i gode hender i Bayern, sier lagets svenske talentspeider Björn Andersson til Sport Bild.

Må ta flere steg
Andersson har holdt kontakten med pappa Hans Erik Ødegaard, og han er opptatt av at ikke Martin Ødegaard tar steget opp på for høyt nivå for tidlig.

– Jeg så også Ronaldo, Iniesta og Rooney i en alder av 16 år. De måtte også ta ytterligere steg for å komme seg dit de er i dag, sier Andersson.

15-åringen trente med ungdomslaget til Bayern München da han var i Tyskland i fjor. Men de er usikker på om de tar turen en gang til.

– Martin er blitt veldig fort allment kjent. Derfor må vi se hva vi gjør, sier Hans Erik Ødegaard.

Penger er uinteressant
Martin Ødegaard har også besøkt Borussia Dortmund og Stuttgart i Tyskland. I Dortmund møtte han Jürgen Klopp, mens i Stuttgart trente han med ungdomslaget.

En rekke storklubber har Ødegaards navn på blokken, og kommer nok til å lokke med store penger i januar. Men Hans Erik Ødegaard er klar på at det ikke er interessant.

– Jeg kommer ikke til å snakke om penger med klubbene. Klubben vi velger må han en plan for Martins sportslige utvikling. Det er det eneste som betyr noe. Hvis vi finner en klubb som kan tilby oss dette, så er jeg sikker på at vi blir enig om alt annet også, sier han til Sport Bild.