POPULÆR PÅ TV: Komikeren har opptrådt i en årrekke, og vært en offentlig figur på TV siden 60-tallet. Foto: Scanpix.
POPULÆR PÅ TV: Komikeren har opptrådt i en årrekke, og vært en offentlig figur på TV siden 60-tallet. Foto: Scanpix.

Netflix og NBC utsetter Cosby-serier etter overgrepsanklagene

Komikeren Bill Cosby (77) blir beskyldt for å ha misbrukt kvinner seksuelt i en årrekke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en kort uttalelse tirsdag, sier strømmetjenesten Netflix at de utsetter serien «Bill Cosby 77», som opprinnelig skulle sendes den 27. november. Også NBC har valgt å stoppe samarbeidet med Cosby om en ny sitcom-serie.

Grove anklager

Bill Cosbys (77) programmer blir nå utsatt på grunn av en rekke anklager om seksuelle overgrep begått av Cosby.

Få timer etter at modellen og TV-personligheten Janice Dickinson (59) stilte opp på et intervju med «Entertainment Tonight», valgte både Netflix og NBC å utsette seriene med han i.

I intervjuet fortalte Dickinson om hvordan Cosby forgrep seg seksuelt på henne etter en middag i Lake Tahoe i California i 1982.

Talspersonen for Netflix kunngjorde utsettelsen av Cosbys komediespesial, men ga verken en ny premieredato, eller informasjon om den i det hele tatt vil sendes på strømmetjenesten. NBC ønsker ikke å kommentere utover at samarbeidet med Cosby er avsluttet.

– Dopet ned og voldtatt

Bill Cosby har en lang historie med overgrepsanklager bak seg. I 2006 måtte Cosby møte for retten, mot kvinnen Andrea Constand, som hevdet at han hadde dopet henne ned og voldtatt henne i 2004. Tretten kvinner sa den gang at de hadde lignende historier om den kjente skuespilleren. Cosby og Constand kom til enighet, vilkårene ble ikke offentliggjort og ingen av de andre kvinnene valgte å vitne.

Cosby har forholdt seg stille etter anklagelsen fra Dickinson, men hans advokat John P. Schmitt sa i en uttalelse søndag at anklagene slettes ikke trengte å stemme.

– De siste ukene har tiår gamle uriktige beskyldninger mot Cosby dukket opp igjen. Det at de blir gjentatt, gjør dem ikke mer sanne.