Gaute om plateslakten: 
— Jeg takker og bukker for oppmerksomheten! 

Dagbladets musikkanmelder ga terningkast én på Gaute Grøtta Gravs (35) debutplate «Gardsgut». Hvilket terningkast gir du? Se innslaget og stem!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke kom Gaute Grøtta Gravs debutplate «Gardsgut». Den falt ikke i smak for musikkanmelder Øyvind Rønning i Dagbladet, som i anmeldelsen, «Det beste med Gautes debutalbum er at det bare varer i 26 minutter», ga terningkast én. 

– Jeg blir ikke lei meg. Jeg bare takker og bukker for all oppmerksomheten. Det er bare positivt. Jeg har jo aldri fått så mange tilbakemeldinger på noe jeg har gjort før. Dessuten, så ser jeg at sangene som har fått hardest kritikk i anmeldelsen er de som er mest populære på iTunes, sier Gaute.

– Ikke ei plate for anmelderne

Anmelderen skriver blant annet «Både tekstmessig, musikalsk og visuelt minner albumet om de minst interessante elementene innenfor amerikansk country og norsk og svensk dansebandtradisjon», men Gaute er likevel optimistisk.

– Dette er ikke ei plate for anmelderne, men ei plate for folk som skal på fest og vil ha god stemning og komme i godt humør!

Utdannet innen musikk

Gaute har alltid drevet med musikk. Han var elev ved musikk og teater-linja på Romerike Folkehøgskole fra 1999-2000, og året etter gikk han ved The Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), også kalt Paul McCartney-skolen. 

– Det var kanskje uventet for mange at jeg kom med plate, men jeg jeg tok utdanning i musikk på Paul McCartney-skolen før jeg begynte i TV 2. Det var musiker jeg ville bli, men så kunne jeg ikke se for meg et liv med lite tid ute i naturen og jobbing på kvelder og netter når alle andre har fri, sier Gaute.

Fullt på releasekonsert

Den 15. november hadde Gaute releasekonsert på Rauma kulturhus, hvor samtlige 330 plasser ble fylt. På fredag spiller han i Cupfinaleteltet til Molde Fotballklubb på Youngstorget.

– Det var topp stemning! Det gikk ikke an å oppdrive flere seter til konserten, til og med på generalprøven var det halvfull sal, og nå på fredag er det plass til flere tusen, sier Gaute.