LYKKELIG RETUR: Sassuolos Francesco Acerbi feirer sin første Sassuolo-scoring mot Parma i oktober. Tirsdag kunne han juble på ny. Foto: AP, M.Vasini
LYKKELIG RETUR: Sassuolos Francesco Acerbi feirer sin første Sassuolo-scoring mot Parma i oktober. Tirsdag kunne han juble på ny. Foto: AP, M.Vasini

Han har slått tilbake mot kreft to ganger - debuterte for Italia i går

Francesco Acerbi fikk sine første minutter for sitt landslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdagens treningskamp mellom Italia og Albania var ikke den kampen i Europa som fikk mest oppmerksomhet.

For en av de involverte var den allikevel en milepæl. 

Forsvarsspilleren Francesco Acerbi fikk nemlig sin debut for Italia.

26-åringen har kjempet seg tilbake på fotballbanen etter å ha vunnet kampen mot kreft to ganger.

Rutinesjekk avdekket testikkelkreft
Den tidligere Milan- og Genoa-spilleren gikk til Sassuolo sommeren 2013. Der ble det avdekket på en rutinekontroll at han hadde testikkelkreft. Den opprinnelige behandlingen var suksessfull, og allerede i september i fjor var han tilbake på banen og debuterte for sin nye klubb.

Han spilte seg fast inn på laget for den da nyopprykkede Serie A-klubben, men fikk en ny nedtur kun måneder etterpå. Det som opprinnelig ble sett på som en positiv dopingprøve etter kampen mot Cagliari i desember var et tilbakefall av sykdommen.

– Jeg utviklet et rasende begjær etter å komme tilbake og spille igjen
Den kommende perioden med behandling var betydelig tøffere, og fire runder med kjemoterapi fulgte. I mars ble det rapportert at han var utenfor livsfare, og i sommer var han klar for å returnere til fotballbanen.

– Da jeg var alene i sengen min tenkte jeg mye på meningen med livet. Jeg utviklet et rasende begjær etter å komme tilbake og spille igjen, sa han da.

Så sent som i slutten av september returnerte han til klubbfotballen, og nå er altså også landslagsdebuten kommet for forsvarsspilleren.

Fikk ni minutter i debuten
Sassuolo-spilleren erstattet Leonardo Bonucci og spilte de siste ni minuttene av oppgjøret mot Albania tirsdag.

Italia vant kampen 1-0 etter at Stefano Okakas stuss gikk via Hamdi Salihi og i nettet - kun minuttet etter Acerbi-byttet.

PS! Odds Herolind Shala spilte de siste 20 minuttene av oppgjøret som innbytter for Albania.