Rooney tre mål bak legendarisk rekord etter seier over Skottland

Wayne Rooney nærmer seg Sir Bobby Charltons England-rekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skottland - England 1-3:

Se scoringene i videovinduet øverst!

England hadde som ventet god kontroll og vant 3-1 over naboen Skottland i tirsdagens privatlandskamp.

Kampens store spiller ble utvilsomt Wayne Rooney, som sto bak to av scoringene i Glasgow. Dobbelen betyr at Rooney nå nærmer seg Sir Bobby Charltons målrekord for det engelske landslaget.

Manchester United-spissen står nå med 46 scoringer, mens Charltons legendariske rekord er på 49 scoringer. Tre scoringer bør ikke være noen umulighet for Rooney å notere seg for i løpet av 2015.

– En spesiell kveld for meg

Etter kampen var i hvert fall Rooney en svært fornøyd mann.

– Dette var en fantastisk seier for oss. Vi snakket om atmosfæren her før kampen, og den var utrolig bra. Skottland startet bra, men vi viste hva som bor i oss. Etter at vi scoret det første målet, så synes jeg at vi kontrollerte kampen, sier han til Sky Sports.

– For meg var denne kvelden ekstra spesiell, ettersom jeg scoret to mål for England i Skottland på Celtic Park, sier Rooney.

United-stjernen ser gjerne at England spiller flere privatlandskamper mot naboen i nord fremover.

– Dette er en herlig kamp for fansen og fantastisk å spille i. Det er ikke opp til meg, men det ville vært flott om å vi kunne spille flere slike kamper, sier han.

– Kjenner Rooney puste meg i nakken

Rooney tangerte Jimmy Greaves' 44 mål i sin 100. landslag i helga, og klatret dermed inn på 3. plass på scoringslisten. Nå har 29-åringen kun Gary Lineker med sine 48 scoringer og ovennevnte Charlton foran seg.

Det er i tydelig at i hvert fall Lineker ikke er helt «fornøyd» med at Rooney er i ferd med å hente ham igjen. Den tidligere spisshelten – nå BBC-profil – skrev nemlig følgende humoristiske melding på Twitter rett etter kampslutt:

– BREAKING NEWS: Wayne Rooney legger opp som landslagsspiller.

Like før slutt skrev den tidligere Tottenham-, Barcelona- og Everton-stjernen også følgende:

– Jeg kjenner Rooney puste meg i nakken.

Ingen klassiker

Oppgjøret mellom England og Skottland har historisk sus, og naboduellen har gitt flere minneverdige kamper de siste tiårene. På Celtic Park var likevel England for overlegne til at kampen ble særlig spennende.

Vel 32 minutter var spilt da Alex Oxlade-Chamberlain sendte England i føringen. Rooney fulgte så opp bare to minutter inn i 2. omgang.

Skottene skapte riktignok litt spenning i sluttminuttene da Andrew Robertson reduserte sju minutter før slutt, men Rooney var på plass igjen og sørget for 3-0 bare to minutter etter.