Israel lover nådeløs hevn: Skal jevne hjemmene til synagoge- knivslakterne med jorden

Statsminister Benjamin Netanyahu gjenopptar brutal praksis fra 2005.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
VARSLER GRUSOM HEVN: Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
VARSLER GRUSOM HEVN: Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har beordret myndighetene til å ødelegge boligene til gjerningsmennene som sto bak terrorangrepet mot en synagoge i Jerusalem tirsdag morgen.

Han har dessuten beordret at husene til andre palestinere som i det siste har stått bak dødelige angrep også blir jevnet med jorden, melder nyhetsbyrået AP. De siste ukene er konfliktnivået trappet kraftig opp.

Den omstridte praksisen med å ødelegge palestinske hjem har ikke vært tatt i bruk av Israel siden 2005. Netanyahu har ifølge AP ikke sagt noe om når Israels straffetiltak skal skje. 

Palestinerne som drepte fire rabbinere i en synagoge i Vest-Jerusalem, er «menneskelige dyr», sa Netanyahu tirsdag kveld.

– Vi er midt inne i et pågående terrorangrep med Jerusalem som sentrum, sier han.

Statsministeren bekreftet at han har beordret at gjerningsmennenes hus i det annekterte Øst-Jerusalem skal rives.

Angrep med slaktekniv og håndvåpen

De fire jødene som ble drept i en synagoge i Vest-Jerusalem tirsdag, hadde alle dobbelt statsborgerskap. Tre var amerikansk-israelske, en var britisk-israelsk. Det opplyser politiets talsmann Micky Rosenfeld skriver NTB.

– Vi kan bekrefte at tre amerikanske statsborgere, Mosheh Twersky, Aryeh Kupinsky og Cary William Levine, ble drept i angrepet i synagogen i Jerusalem, sier en talskvinne for det amerikanske utenriksdepartement.

Britisk UD bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at en britisk-israelsk statsborger ble drept i angrepet, men har ikke gått ut med navn på vedkommende. Israelsk politi har identifisert ham som Avraham Shmuel Goldberg.

De fire ble drept idet to palestinere utstyrt med slaktekniv og håndvåpen gikk til angrep på jøder som var kommet til synagogen for å be tidlig tirsdag morgen.

Ifølge Reuters har den sekulære, venstreorienterte gruppen PFLP tatt på seg skylden for synagogeangrepet. Hamas har omtalt angrepet som en «heroisk handling».

Synagogeangrepet ble tirsdag feiret av PFLP-tilhengere i en flyktningeleir nær Sidon i Libanon. Foto: Mohammed Zaatari/AP/NTB scanpix
Synagogeangrepet ble tirsdag feiret av PFLP-tilhengere i en flyktningeleir nær Sidon i Libanon. Foto: Mohammed Zaatari/AP/NTB scanpix