– Derfor bør Liverpool kvitte seg med «bomkjøpet Balotelli»

TV 2s ekspert mener det er helt greit om Liverpool tar evalueringen og selger spissen allerede i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Crystal Palace-Liverpool på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Liverpool har langt ifra levert den innledningen på sesongen som man kunne forvente, og forut for den 12. runden lå Brendan Rodgers' mannskap på 11. plass på tabellen - hele 15 poeng bak ligalederen og fire poeng bak 4. plassen som gir Mesterliga neste sesong.

Denne uken ble Daniel Sturridge skadet på ny, og nå må de røde klare seg uten England-spissen ut året. Erik Thorstvedt mener dog at det ikke er det eneste som mangler.

– Liverpool har vært veldig uheldige med Sturridge, men han har en viss skadehistorikk. Mario Balotelli har ikke funket, og det går det an å være etterklok på. Det var til og med mange som var kloke i forkant og sa at det var en «bad move», men det er jo flere ting der.

– Med Liverpool er det vanskelig å vite hva som er årsaken til at det ikke går bra. Jeg føler at når Sturridge og Sterling er på banen samtidig, så funker det, men så er det samtidig så mange andre ting som ikke fungerer. Jeg tror selvsagt at de hadde vært mye bedre med en skadefri Sturridge, for han og Sterling sammen er dynamitt, men det er også andre ting som spiller inn. Både det mentale og annet, sier TV 2s ekspert.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Spesielt Balotelli har ikke fungert og står fremdeles uten ligascoringer etter å ha spilt ni Premier League-kamper med Liverpool-emblemet på drakten.

– Balotelli er rett og slett en miss. Det er en bom.

– Kan han bli solgt allerede i januar?

– Det kan jeg ikke tenke meg. Det ville være et veldig prestisjenederlag både for Liverpool og ham selv. Men det er jo mulig. Det er en del spekulasjoner om at Liverpool skal kjøpe en ny spiss. Da kan det hende at John Henry sier «da må han ut, eller noe andre». Jeg synes det er ok, sier Thorstvedt.

– Greit at du tar konsekvensene av det du har gjort
Han mener at det vil være helt greit om Liverpool kommer til den konklusjonen og at salget i så fall bør skje så tidlig som mulig.

– Det er greit at du tar konsekvensene av det du har gjort, evaluerer det og sier «dette er feil, vi dumper det». Du håper i det lengste, men mister du troen og tenker «hvis jeg hadde fått valget på nytt så hadde jeg aldri gjort det», så er det like greit å kvitte seg med problemet, sier den tidligere Premier League-spilleren.

Kun suksessene Agüero og Pellè avslutter mer
Etter seks serierunder skrev TV 2 saken om at Balotelli stod med 20 avslutningsforsøk - nest flest i ligaen - og null mål. Nå har ytterligere fem runder gått, og Balotelli er oppe i 35 skuddforsøk.

Siden sist er Sergio Agüero ny overlegen statistikkleder. Argentineren har hele 54 skuddforsøk, men har scoret på tolv (22 prosent) av dem. Graziano Pellè i Southampton avslutter også oftere enn Balotelli. På sine 39 avslutninger står italieneren med seks mål.

Se oppdatert video med de nye 15 bomskuddene i videovinduet øverst!