DØMT TIL FENGSEL: Runar Sögaard er dømt til to måneders fengsel i Nacka tingrett i Sverige. Her avbildet på Narnia-kinopremiere i 2005. Foto: Charlotte Simonsson/Stella Pictures
DØMT TIL FENGSEL: Runar Sögaard er dømt til to måneders fengsel i Nacka tingrett i Sverige. Her avbildet på Narnia-kinopremiere i 2005. Foto: Charlotte Simonsson/Stella Pictures

Carolas eks er dømt til fengsel

Kjendispastoren Runar Søgaard (47) ble tirsdag dømt til to måneders fengsel i Nacka tingrett i Sverige. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Runar Søgaard (47) ble tirsdag dømt til to måneders fengsel for brudd på regnskapsloven. Dette er tredje gang nordmannen dømmes for samme brudd, skriver Expressen.se.

Han skal blant annet ha unngått å levere årsrapporter i tide, noe Nacka tingrett i Sverige mener han gjorde med vilje. Søgaard var tillitsvalgt i et borettslag, og i 2011 og 2012, ble det ikke levert noen bokføring før flere måneder etter fristen.

Mener han gjorde det bevisst

– Ifølge tingrettens bedømming har Søgaard utført to tilfeller av regnskapssvindel bevisst. Dette kan ikke ses på som en liten overtredelse, lyder tingrettens kjennelse.

Ifølge Søgaards advokat Leif Gustafsson, er fengselsstraffen alt for streng.

– Det er ingen grunn til å dømme han til fengselsstraff. Han er naturligvis misfornøyd med dommen. Han synes den er alt for tøff, sier han til Aftonbladet.

Mener straffen er for hard

Tingretten begrunner fengselsstraffen med at Søgaard er dømt for lignende tilfeller før. I 2011 ble han dømt til å betale en stor erstatningssum etter at han i flere år lot være å betale husleie for en Stockholm-leilighet.

– Jeg er klar over at han er dømt for lignende brudd før, men dette er ikke på et nivå der fengsel er en passende straff, sier advokaten.

Runar Søgaard er en norsk ledelseskonsulent bosatt i Stockholm. Han har også vært tv-pastor og i 1990 giftet han seg med musikeren Carola Häggkvist. De tok ut separasjon i 2000. 

I 1995 ble Søgaard mye omtalt etter at ha skjøt et rådyr fra soveromsvinduet sitt, noe som førte til at våpenlisensen hans ble inndratt.