HATOPPGJØR: Morten Ask (t.v.) og Lars Erik Spets under en kamp mellom Vålerenga og Lørenskog. Torsdag møtes de to lagene til hatoppgjør.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
HATOPPGJØR: Morten Ask (t.v.) og Lars Erik Spets under en kamp mellom Vålerenga og Lørenskog. Torsdag møtes de to lagene til hatoppgjør. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Lørenskog reagerer på «Iskrigerne»-utspill

Kenneth Larsen fyrer opp stemningen før rivaloppgjøret i kveld. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): – Med en gang noen tar spillere fra dem begynner klagingen, men de snakker aldri om de har henta masse spillere fra for eksempel Manglerud Star og betaler dem bedre enn hva MS kunne gjort, sier Lørenskog-trener Kenneth Larsen til TV 2.

Han reagerer på utspill i den TV 2 Zebra-sendte serien «Iskrigerne», der både spillerne og trener Espen Knutsen forteller om sitt hat mot Lørenskog.

Se uttalelsene Larsen reagerer på i videovinduet øverst i saken!

Vålerenga-direktør Jan-Tor Kjær er ikke overraskende uenig.

– Det kan jo ikke sammenlignes. Spillere vi har fra MS var gratis, mens spillerne som gikk fra oss til Lørenskog fortalte oss at det handlet om lønn, sier Kjær.

RIVALER: Lørenskog-trener Kenneth Larsen mener det tegnes et uriktig bilde av Lørenskog i TV-serien
RIVALER: Lørenskog-trener Kenneth Larsen mener det tegnes et uriktig bilde av Lørenskog i TV-serien "Iskrigerne". Foto: Heidi Fjerdingby

– Jeg synes det er viktig at begge sider kommer frem. De spiller mye på at de nesten ikke betaler lønninger, men har nesten hele backrekka på landslaget og har nylig kjøpt inn utlendinger som heller ikke er gratis. Sånn som jeg forstår det ligger vi ikke så langt unna hverandre i lønn, og jeg har ingen problemer med å legge fram lønnsbudsjettet vårt. Det er under en vanlig årslønn, hevder Larsen.

Selv har Lørenskog-treneren en fortid i nettopp Vålerenga, og spilte der til og med 2008/2009-sesongen - før han dro til Lørenskog.

Foran 2010/2011-sesongen gikk brødrene Lars Erik og Knut Henrik Spets, Nicolai Bryhnisveen og Anders Fredriksen til Lørenskog etter to sesonger i Vålerenga. Tre år seinere fulgte blant annet Steffen Thoresen etter.

– Jeg kan jo bare snakke for meg selv, men jeg fikk ikke noe bedre betalt i Lørenskog enn i Vålerenga, men det var et bedre opplegg rundt klubben så du også kunne planlegge for fremtiden etter hockeykarrieren var slutt. Alle spillerne utenom utlendingene går enten på skole, eller jobber gjennom våre sponsorer, sier Larsen.

Det samme gjaldt for Larsen som jobbet i blant annet Engros ved siden av hockeykarrieren. Så la han den på hylla og tok over som trener etter David Linvingston denne sesongen.

– Kan ikke si at Spetsbrødrene er VIF-gutter
I 2011/2012-sesongen spilte Morten Ask tre kamper for Lørenskog før han gikk til svenske HV71, og deretter tilbake til Vålerenga sesongen etter.

– Ask spilte jo en sesong i Lørenskog nettopp fordi han tjente mer penger. Vi snakker med alle norske spillere som er ledige på markedet, men de fleste er for dyre. Men Lørenskog og Stig Atle Johnsen gjør en bra jobb. Det er fantastisk for norsk hockey at vi i Vålerenga har blitt nødt til å skjerpe kvaliteten, og vi blir bedre med en gang Lørenskog og Stavanger blir bedre, mener Kjær.

Tobias Lindstrøm spilte halve 2009/2010-sesongen, og hele 2010/2011-sesongen i Lørenskog før han har blitt Vålerenga-gutt de to siste sesongene.

– De kan ikke si at Spets-brødrene er Vålerenga-gutter bare fordi de har vært der i to sesonger. Spillerne går begge veier. Bare se på Lindstrøm og Trygg, sier Larsen.

Erkerivalene møtes i kveld
Det er få oppgjør i Get-ligaen som har en så opphetet ramme som rundt rivaloppgjørene mellom Vålerenga og Lørenskog. I kveld møtes de igjen, og det er Vålerenga som historisk sett har best tak på disse matchene. Sesongens første oppgjør mellom rivalene endte med en 4-2-seier til VIF, mens Lørenskog henta hjem en 3-1-seier på Jordal i oktober. 

Larsen legger ikke skjul på at det er noe helt spesielt med disse møtene.

– Allerede fra morgentreningen merker du at det er en spesiell stemning, og desto surere er det å tape for nettopp Vålerenga. Vi vet at de kommer med et bra lag selv om de har hatt en litt svak sesong, og vi har en del skader. Vi vet at de kommer til å jobbe i 60 minutter, så jeg ser det som en stor prestasjon for gutta mine hvis vi skulle klare å slå dem, understreker Larsen.

Det merkes også på Jordal.

– Det er noe spesielt med nabooppgjøret mot Lørenskog. Det er vel så nære du kommer et hatoppgjør innenfor idretten, mener Kjær.

Lørenskog-Vålerenga sendes på tv2sumo.no klokka 18.30, og du kan følge hele runden i HockeyXtra på TV 2 Sportskanalen fra 18.00.