Her ligger mannen uten bein og hyler mens han blir rundjult av politiet

Mobilvideo av brutal arrestasjon vekker harme i Australia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amatøropptaket av to politimenn som holder nede en mann uten bein og slår ham flere ganger, vekker raseri i Australia.

6000 ekstra politifolk

Det var G20-toppmøte i Brisbane i helgen, og det var ekstra mye politi og vakthold i byen. Videoen tyder på at politiet har vært overdrevet ivrige etter å holde byen trygg.

Dramaet startet etter at en 20 år gammel handicappet mann og hans 18 år gamle venninne ble stanset mistenkt for å ha stjålet 12 flasker vin fra et kjøpesenter. De overmannes fort og legges hardt i bakken.

Kvinnen holdes nede av en politimann, mens to politimenn overmanner mannen som har to amputerte bein. Han skriker mens han blir holdt hardt nede. Sjokkerte tilskuere er vitne til hele dramatikken, og en person filmer med mobilkamera. 

– Han er handicappet!. Jeg tar vare på ham, skriker kvinnen. Begge slåss for å komme seg løs.

Slår løs på mannen

Etter ca. to minutter begynner den ene politimannen og slå løs på mannen som holdes fast. Publikum skriker til, men politimennene fortsetter kampen.

Mannen ligger på gulvet med bare beinstumpene og forsøker å vri seg unna. Flere politifolk kommer til, selv om de to mistenkte åpenbart er under kontroll. Til slutt er hele seks politifolk involvert i arrestasjonen av de to unge menneskene. 

Politiet forklarer at 20-åringen ble voldelig da han motsatte seg arrestasjon etter å ha stjålet en eske med 12 flasker vin i en butikk inne på Sunnybank kjøpesenter. De sier de vil granske episoden og vurdere om det ble brukt overdreven makt. 

Vekker harme på sosiale medier

Daclan Liu som filmet videoen øverst i saken, forteller at mannen og kvinnen satt rolig ved et kafebord da de plutselig ble lagt i gulvet.

Etter at han la ut klippet på Facebook, har videoen blitt delt over 20.000 ganger, blant annet av gruppen Anonymous, skriver couriermail.com.au