– Det er enklere å få Magnus til å vise følelser

Kvinnen som styrer pressekonferansene i Sotsji, synes det er stor forskjell på Magnus Carlsen og Vishy Anand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotsji (TV 2): Hvis du har fulgt med på sjakk-VM, i år så vel som i fjor, har du definitivt sett ansiktet til Anastasiya Karlovich. Den ukrainske 32-åringen er presseansvarlig for det internasjonale sjakkforbundet (FIDE), og tar seg av alle pressekonferansene under VM-matchen.

Hun er den første som får stille spørsmål til Magnus Carlsen og Vishy Anand etter partiene, og er blitt godt kjent med de to spillerne de siste årene.

– De er begge fantastiske spillere og frontfigurer for sjakk. Vishy er ikke så veldig åpen, og det er enklere å få Magnus til å snakke og vise følelser. Han er alltid ærlig og svarer utfyllende på spørsmål. Vishy er ikke så glad i å snakke om strategier og sånt, men når han er i godt humør, snakker han gjerne, sier Karlovich til TV 2. 

Hun er selv en god sjakkspiller, med 2300 i rating, og er faktisk en av veldig få kvinner som har vunnet et sjakkparti mot Carlsen. På en måte.

– Det var etter avslutningsseremonien for kandidatturneringen i 2013, som Magnus vant. Jeg spilte et parti mot den russiske ambassadøren for moroskyld, og det kom flere sjakkspillere bort. Magnus var en av dem, og han ble med på laget til ambassadøren, men mitt lag vant, smiler Karlovich mens hun viser bilder fra partiet.

– Jeg kan ikke akkurat påstå at han tapte mot meg, men vi har bevis på at han deltok, da.