Nødetatene rykket ut på en brann i en bygård på Majorstua i Oslo. Foto: Jonas Fabritius Christoffersen/TV 2
Nødetatene rykket ut på en brann i en bygård på Majorstua i Oslo. Foto: Jonas Fabritius Christoffersen/TV 2

Bygård evakuert etter brann i leilighet

En brann i en leilighet i en bygård i Oslo vest førte til evakuering og full stans i trafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nødetatene har rykket ut på en brann på Majorstua i Oslo vest, og ifølge politiet velter det ut røyk og flammer fra en leilighet.

– Det er mye røyk ut fra en leilighet, evakuering pågår fra bygården akkurat nå, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til TV 2.

Politiet har opprettet veisperringer i Bogstadveien og Kirkeveien. Ruter melder at det er full stopp i trikketrafikken i området. Trikk nummer 11 går ikke mellom Welhavens gate og trikk 12 kjører ikke mellom Solli plass og Majorstuen.

Ved 14.30-tiden melder politiet at tre personer blir sjekket av helsepersonell, og at etterslukking pågår. 

Det bor ifølge politiet 47 personer i bygården. Alle beboerne som var hjemme, ble evakuert da flammene sto ut av en leilighet i bygningens fjerde etasje, skriver NTB.

Innsatsleder Arve Røtterud sier til TV 2 at en av de tre røykskadde er fraktet til legevakt, mens to er fraktet til sykehus. I alt ti personer ble evakuert ut fra bygården. 

Fagleder brann, Håvard Bakken, sier at brannmannskapene som rykket ut til brannen, fikk beskjed om at det var en livreddende aksjon, fordi brannvesenet fikk vite at det befant seg mennesker i noen av leilighetene.

– Noen tok seg ut på egenhånd før nødetatene kom frem, sier Bakken til TV 2.