TRINE OG KNUT ARILD PÅ TUR:  @KAHareide og jeg tok banen opp til Nydalen for å finne #DenFølelsen, ja vi prøvde i alle fall, skrev Trine Skei Grande på twitter i ettermiddag.
TRINE OG KNUT ARILD PÅ TUR:  @KAHareide og jeg tok banen opp til Nydalen for å finne #DenFølelsen, ja vi prøvde i alle fall, skrev Trine Skei Grande på twitter i ettermiddag.

Selfie-Trine og Knut Arild på t-bane-date for å løse budsjettfloken

Tok banen til Nydalen sammen for å finne godfølelsen for statsbudsjettet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mulig de begynner å bli litt lei, og trengte miljøforandring fra møterommet på Stortinget, der de har sittet i atskillige timer siden de møttes til sitt første budsjettmøte tirsdag 11.november. 

Forhandlingene om neste års statsbudsjett burde nemlig vært ferdige nå. Totalt har KrF, Venstre, Høyre og Frp forhandlet i over to uker, siden 3. november. Da de finanspolitiske talspersonene ikke ble enige, ble forhandlingene løftet opp til de parlamentariske lederne for en uke siden.

I ettermiddag la Trine Skei Grande ut følgende melding på twitter:

Da skulle det bli fortgang i sakene, ble det sagt. Men spesielt fort har det ikke gått.

Møtte justisministeren

I dag tok de to partilederne seg tid til en prat på t-banen, og spiste lunsj sammen på et bakeri i Nydalen. 

Turen til Nydalen handlet imidlertid ikke om budsjett, men om de lengeværende asylbarna. Ettersom dette er en svært viktig sak for både Venstre og KrF, tok de seg budsjettfri og tid til et møte med justisminister Anders Anundsen (Frp). 

– Partilederne har  diskutert forskriften om lengeværende asylbarn, sier Gunhild Sørås, kommunikasjonsrådgiver i KrF.

Både Venstre og KrF ønsker en varig løsning slik at terskelen for å få opphold senkes for asylbarn som har vært lenge i landet. 

Lang budsjettkveld venter

KrF, Venstre, Høyre og Frp møtes igjen til budsjettforhandlinger klokken halv seks i ettermiddag. De forbereder seg på nok en lang kveld i møterommet på Stortinget. 

Ingen av partiene ser noen snarlig løsning, og regner med at de må bruke resten av uka på å diskutere.

Venstreleder Grande har hele tiden vært tydelig på at  de først og fremst vil kjempe for klima og bekjempelse av fattigdom blant barn. 

KrF og Venstre sammen

– Vi har makt fordi vi holder sammen, sa Trine Skei Grande til TV 2 da partiet la frem sitt alternative budsjett 3.november. 

– Selv om jeg har mange kilo å by på, så hjelper det med Knut Arild, sa Grande til stor fornøyelse for pressekorpset.

Også KrF er fornøyde med at Venstre og KrF står sammen på viktige punkter, og mener at styrken er at begge partiene er veldig opptatt av å få bedre sosial ansvarlighet, samt en bedre profil på miljø og klima.

 – Det vil gjøre det veldig vanskelig for regjeringa å ikke ta hensyn til de alternativene vi har lagt frem, sa Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til TV 2. 

Om godfølelsen ble funnet gjenstår å se rundt møtebordet i kveld. 

– Vi får se om den kommer sigende utover kvelden, sier kommunikasjonsrådgiver Gunnhild Sørås i KrF.