DØMT I ENGLAND : Bildene som ble offentliggjort av Gianluca Ros etter drapet på Etterstad. Foto: Politiet.
DØMT I ENGLAND : Bildene som ble offentliggjort av Gianluca Ros etter drapet på Etterstad. Foto: Politiet.

29-åringen ble knivstukket av italieneren (47) i London:

– Jeg er fortsatt redd ham

LONDON/OSLO (TV 2): Mannen som i 2008 ble knivstukket av Etterstad-drapsmannen sier han fremdeles er redd for Gianluca Ros.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var da han bodde sammen med Almir Ros (nå Gianluca Ros) i et kollektiv i Whitechapel i det sentrale London at italieneren gikk til angrep med en 41 centimeter lang kjøkkenkniv.

– Han bodde på et rom i kollektivet jeg bodde i. Det var der vi kranglet fordi han mente jeg hadde for høy lyd på TVen, selv om det ikke var ikke tilfellet. Han knivstakk meg. Mannen er gal, sier den 29 år gamle mannen til TV 2.

Han ønsker ikke å stå frem med navn og bilde.

Han blir sjokkert og redd da TV 2 forteller han at italieneren nå er siktet for drap og drapsforsøk i Norge.

– Har han gjort det igjen? Jeg trodde han fortsatt satt inne, han ble dømt til 6 år i fengsel. Jeg er fortsatt redd for ham, sier 29-åringen.

Overlevde såvidt

Det var 28. juni 2008 at Gianluca Ros gikk til angrep med en kjøkkenkniv og stakk romkameraten i armen, skulderen, brystet og halsen.

Mannen TV 2 møter ble påført en alvorlig skade i halsen og bare flaks gjorde at han overlevde, ifølge et rettsreferat.

Vitner så ifølge dommen fra Snaresbrook Crown Court i London at Gianluca Ros jaget den da 23 år gamle mannen som blødde kraftig. Ett vitne sa i retten at Ros smilte mens han så på at offeret og kjæresten hans løp for livet.

Den nå 29 år gamle mannen tilbrakte fem dager på intensivavdelingen. Kroppen hans er dekket med arr, deriblant et 13 centimeter langt kutt mellom øret og brystbeinet. Han har senere mistet jobben etter å ha fått varig tap av førlighet i venstre arm, fikk retten høre.

– Denne mannen må sitte inne resten av sitt liv, sier 29-åringen til TV 2.

Forsvarer i 2008: – Tapper

Forsvareren til 47-åringen, Michael Cogan, beskrev i retten klienten sin som en «tapper mann» fordi han erklærte seg skyldig da rettssaken begynte.

Ros ble dømt til fengsel i seks år. Det er ikke kjent når han slapp ut av fengsel, men italieneren flyttet til Norge i fjor sommer, ifølge opplysninger fra folkeregisteret.

I avhør i går erkjente Ros at han lørdag kveld gikk til angrep på to menn på henholdsvis 35 og 40 år utenfor deres leilighet på Etterstad i Oslo. Gianluca Ros erkjenner straffskyld for drap, men ikke for drapsforsøk.