Pettersen kan bli straffet for spillerholding

Norges Håndballforbund vil følge opp episoden med Gunnar Pettersen og Anne Kjersti Suvdal. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i søndagens kamp i Grundigligaen mellom Vipers Kristiansand og Oppsal at Vipers-trener Gunnar Pettersen tok tak i Oppsal-spiller Anne Kjersti Suvdal i sluttsekundene.

Episoden fikk ikke noe å si for resultatet, og Norges Håndballforbund sa de ikke ville gjøre noe med saken hvis ikke de mottok en rapport.

Vil innhente forklaringer
Oppsal-trener Arne Senstad var klar på at de ikke kom til å foreta seg noe.

– Jeg har problemer med å tro at dette er tilsiktet. Gunnar er den personen i norsk håndball jeg har mest respekt for, og jeg tror ham når han sier at dette var en refleksreaksjon. Vi kommer ikke til å foreta oss noe i denne saken, sa han til TV 2.

Men nå har NHF likevel bestemt seg for å følge opp saken.

– Vi skal innhente forklaringer fra partene der de skal komme med sin versjon. På bakgrunn av det som kommer frem her, blir det bestemt hvordan saken håndteres videre, sier Kirsten Birkeland i NHF til TV 2.

Ingen protest
Det sto ingenting i kamprapporten om hendelsen, og det er ikke lagt inn noen protest fra noen parter. NHF gjør nå dette på helt eget initiativ.

– Det er fordi vi er gjort oppmerksom på en ureglementert hendelse i den aktuelle kampen, forklarer Birkeland.

Gunnar Pettersen sa mandag at kontakten med Suvdal ikke var tilsiktet.

– Det var en reflekshandling, og jeg beklaget med en gang. Jeg oppfatter at vi enes om at den saken er ut av verden, forklarte han.

– Skal ikke skje
Suvdal bekreftet at Pettersen prøvde å skvære opp etter kampen.

– Det koker på banen mot slutten. Da jeg gikk bort til ham lovet han meg at han ikke så meg og ba meg ta imot en unnskyldning. Da jeg bare snudde meg og løp bort, så ropte han etter meg at det var dårlig gjort at jeg ikke tok imot unnskyldningen. Jeg hadde litt dårlig samvittighet for dette etterpå, men da jeg så TV-bildene senere kokte det. Det er tydelig at han hindrer løpet mitt. Dette er slikt som ikke skal skje, sa hun.

Dersom NHF mener Pettersen bør straffes etter hendelsen, risikerer han i verste fall utestengelse fra håndballen.

Se episoden i videovinduet øverst på siden