BEST BETALT: Giancarlo Stanton blir verdens best betalte idrettsutøver. (AP Photo/Tom Lynn, File)
BEST BETALT: Giancarlo Stanton blir verdens best betalte idrettsutøver. (AP Photo/Tom Lynn, File)

Nå blir han sports-verdenens best betalte

Giancarlo Stanton kan le hele veien til banken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Baseballstjernen Giancarlo Stanton trenger ikke bekymre seg for økonomien de neste årene.

Etter at han ble enig med Miami Marlins om en ny 13-årskontrakt, kan han trygt betale ned huslånet sitt.

For kontrakten vil gi ham 325 millioner dollar, eller tett oppunder to milliarder kroner, noe som gjør ham til den best betalte idrettsutøveren i verden.

Bedre betalt enn A-Rod
Det var en annen baseballspiller som hadde den tidligere rekordlønnen. Alex Rodriguez fikk i 2007 en tiårskontrakt verdt 275 millioner dollars, eller nærmere 1,7 milliarder kroner.

Mye takket være Stantons spill vant Marlins 77 kamper forrige sesong, det meste laget har vunnet på fire år. Og for første gang i samme tidsrom endte de ikke sist i Major League.

25-åringen ble nummer to i kåringen av årets spiller bak Clayton Kershaw, og med utgående kontrakt så hadde han gode forhandlingskort på hånden.

Kan si opp etter seks år
Marlins gjorde plass i lønnsbudsjettet sitt til å sikre seg at Stanton ble, og for knapt to milliarder kroner så er han Marlins-spiller de neste 13 årene.

Men Stanton fikk med en klausul hvor han kan velge å gå ut av kontrakten etter seks år. Han sikret seg også et punkt i kontrakten som gjør det umulig for klubben å bytte ham bort mot hans vilje, skriver Yahoo.

Han hadde flest homeruns i National League forrige sesong med 37, bare tre bak Baltimore Orioles' Nelson Cruz, som hadde flest i hele Major League.

Og 25 år er ungt i baseballsammenheng, så Marlins kan ha sikret seg en spiller i superklassen de neste 13 årene.