Jim Solbakken foreslo ulovlig Nordtveit-avtale – FKH sa nei

Da Arsenal ville kjøpe Håvard Nordtveit i 2007, spurte Jim Solbakken FK Haugesund om han ikke kunne representere dem også.

– Vi var ganske harde, og viste til regelverket der det står at slikt ikke er lov, sier tidligere Haugesund-formann Ingolf Steensnæs til TV 2.

15. juni 2007 kalte FK Haugesund inn til pressekonferanse. Rogalendingene hadde solgt 16 år gamle Håvard Nordtveit til Arsenal for 24 millioner.

Men ifølge Steensnæs kunne overgangen vært direkte ulovlig – hvis agent Jim Solbakken hadde fått det som han ville.

– Det var ubehagelig. Han var agenten til Håvard, og ytret samtidig et sterkt ønske om å få selge Håvard for oss, forteller Steensnæs, som sammen med resten av det daværende FKH-styret blankt avviste forespørselen fra Solbakken.

– Det var Nils Halvor Berge (daværende sportslig leder i FKH, red. anm) som fikk forespørselen fra Solbakken. Han tok det videre til oss i styret, som sa klart nei.

LES OGSÅ: Her er de mistenkelige Solbakken-overgangene

Østenstad: – Problematisk
En annen tidligere sportsdirektør som har vært kritisk til Jim Solbakkens arbeidsmetoder er Egil Østenstad.

– Solbakken opptrer muntlig og omtrentlig, litt kameratslig i tonen. Han er opptatt av ikke å formalisere kontakten med de involverte partene. Alt dette skjer samtidig som han ønsker å diskutere konkrete forhold rundt en spillers kontrakt. Jeg opplever måten han opptrer på som agent som problematisk, sa Østenstad til Josimar i forbindelse med den 17 sider lange artikkelen om Jim Solbakken som fotballbladet publiserte i slutten av februar.

– Vi kjenner oss på generelt grunnlag godt igjen i det Østenstad sier, kommer det fra Steensnæs i FKH.

– Klubbene bruker masse penger på å utvikle talent, og når vi får opp noen som er virkelig gode, ønsker vi helst å ha kontroll på dem selv, legger han til.

Se innslaget med Ingolf Steensnæs i videovinduet øverst!

LES OGSÅ: – Jim er fasiten på hvorfor man ikke bør bli fotballagent

Også tidligere Sogndal-leder Trond Fylling har sine opplevelser med Jim Solbakken. I forbindelse med Even Hovlands overgang fra Sogndal til Molde i 2011, følte Fylling at Solbakken satt på flere sider av bordet.

– Jeg opplevde det som et lite sammensurium. Jeg følte Jim satt på begge sidene av bordet og anbefalte Even spesielt å gå til Molde, sier Fylling i en kommentar til TV 2.

– Jeg fikk en følelse av at Ole Gunnar Solskjær og Jim samarbeidet svært tett. Det var mange klubber som var interessert i Hovland, men Jim jobbet hardt for at Even skulle gå til Molde. Det møtet jeg hadde med Jim og Ole Gunnar sommeren før Even gikk til Molde var ikke behagelig.

Jim Solbakken skriver følgende i en sms til TV 2 tirsdag ettermiddag:

«Jeg registrerer at TV2 og noen andre norske medier for tiden har en egen agenda, og da har det ingen hensikt for meg å kommentere dette.»