Dumpet åtte katteunger i gjenteipet pappeske

– Det er hjerteskjærende, og jeg forstår ikke hva som feiler folk, sier dyrebutikkeier Cecilie Simensen (34).  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag morgen fikk Cecilie Simensen (34) og Ingrid Kvistnes (40) en dyster start på dagen. 

– Ikke overlevd lenge

SJOKKERT: Ingrid Kvistnes og Cecilie Simensen synes det er hjerterått av noen å etterlate åtte kattunger i en pappeske. Foto: Privat
SJOKKERT: Ingrid Kvistnes og Cecilie Simensen synes det er hjerterått av noen å etterlate åtte kattunger i en pappeske. Foto: Privat

Simensen og Kvistnes driver en dyrebutikk i Fredrikstad, og for kort tid siden flyttet de til et nytt lokale. Mandag fikk de beskjed av en bekjent som sa det sto en pappeske utenfor dere tidligere butikklokale. 

– Utenfor butikken sto det en liten eske. Vi hentet den med en gang, og tilbake i butikken åpnet vi den. Der lå åtte kattunger oppå hverandre, og det var veldig trangt for dem i esken, forteller Simensen til TV 2.  

Både hun og Kvistnes ble sjokkert over synet som møtte dem. 

– De hadde nok ikke overlevd så lenge. Det var verken mat, vann eller tissekasse. Hadde esken stått der lenge ville de nok frosset ihjel, sier Simensen. 

Det var Fredriksstad Blad som først omtalte saken. 

De fikk raskt kjent på kattene og undersøkt om de hadde skader. De åtte kattungene var etter forholdene i god form, og fikk både mat og omsorg i dyrebutikken. 

Skjedd flere ganger

Utenpå pappesken var det skrevet en beskjed, hvor vedkommende ba butikkeierne finne et nytt hjem til kattene. Det har skjedd en gang tidligere, men da fant Ingrid og Cecilie kun én katt. 

– Jeg ringte Dyrebeskyttelsen og de fortalte at det har vært flere hendelser i fylket, hvor katter er dumpet i pappesker. Jeg tror det er en person som avler og avler, men ikke kan ta vare på kattene, og dermed dumper dem. Jeg har ingenting til overs for sånne folk, sier Cecilie. 

Både hun og Kvistnes sier hendelsen setter spor. 

– Hvordan kan et menneske fylle en trang pappeske full av kattunger? Jeg skulle ønske jeg så personen som gjorde dette. Da skulle vedkommende jammen fått høre det, sier Simensen.  

Kort tid etter at lokalavisen fortalte om saken strømmet familier til telefonen og butikken med ønske om å gi kattene et nytt hjem. Etter kun seks timer hadde alle kattene fått et nytt hjem og en ny familie. 

– Alle kattene får det bra i sine nye hjem. Det gikk bra denne gangen, sier Cecilie.