– Jeg er ikke typen som poserer i underbuksene

Derfor tror Manuel Neuer at han ikke vinner gullballen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manuel Neuer var kanskje den viktigste spilleren da Tyskland vant VM i sommer.

Men Bayern München-keeperen tror likevel at han er sjanseløs på å vinne gullballen.

Poserer ikke i undertøy
Neuer tror Cristiano Ronaldo stikker av med utmerkelsen. Like mye på grunn av portugiserens høye profil i media som for det han gjør med ballen i beina.

– Jeg er en idrettsutøver, ikke en ambassadør for noen merkevare, bortsett fra at jeg er Adidas. førstekeeper. Jeg er ikke typen som poserer i underbuksene, sier han til Kicker.

Han vil at prestasjonene hans på fotballbanen skal være det han er kjent for.

– Jeg liker ikke den røde løperen. Jeg foretrekker grønt gress. Jeg trives best når jeg er på banen og prøver å være så god jeg kan være, sier Neuer.

Se Nils Johan Sembs dom over Manuel Neuer under VM øverst på siden.

Keeper legges ikke merke til
Neuer har fått mye skryt for sitt overlegne keeperspill det siste året. Men han tror han har et handikap i kampen om gullballen fordi han er keeper.

Siden man begynte å dele ut gullballen i 1963 har ingen keepere vunnet den. Og Franz Beckenbauer og Fabio Cannavaro er de eneste forsvarsspillerne som har fått den.

– Etter kamper så fokuseres det hovedsaklig på målene, sjansene og pasningene. Publikum virker ikke å huske at keeperen har tatt store risker for å stoppe vanskelige skudd eller at han organiserte spillet bakfra, mener Neuer.