NORSK JUBEL - SVENSK NEDTUR: Både Mathis Olimb (fra venstre) og Per-Åge Skrøder er inne på topp-ti på SHLs poengliste. Sverige har ingen. FOTO: SCANPIX/FAKSIMILE FRA EXPRESSEN.SE
NORSK JUBEL - SVENSK NEDTUR: Både Mathis Olimb (fra venstre) og Per-Åge Skrøder er inne på topp-ti på SHLs poengliste. Sverige har ingen. FOTO: SCANPIX/FAKSIMILE FRA EXPRESSEN.SE

Svenskene fortviler over norsk suksess

«Her utklasset vi av nordmennene», skriver Expressen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge har flere spillere i den svenske toppdivisjonen i ishockey (SHL) som har levert varene de siste sesongene.

Denne sesongen har flere nordmenn markert seg på en svært positiv måte, noe som preger poenglisten i SHL etter 20 serierunder.

Inne på topp-ti-listen er der nemlig to nordmenn: Per-Åge Skrøder (7. plass) og Mathis Olimb (10. plass). Resten består av amerikanere, canadiere og finner. Og hvor mange har svenskene selv? 

Svaret er ingen.

Det er utvilsomt svært tungt for svenske ishockeyfans å svelge. Expressen kjørte opp saken mandag med følgende tittel «Her utklasses vi av nordmennene».

Skrøder selv smiler av den Norge-vennlige listen, men er ganske klar når den svenske avisen spør om følgende: «Kommer nordmennene til å ta over SHL?»

– Nei, det er det ingen risiko for. Men det er morsomt for oss at vi har noen med på lista, sier Modo-stjernen.

Den beste svenske spilleren på poenglisten er HV 71s Ted Brithén på 13. plass. Olimb tror likevel ikke det er noen krise på gang for svensk ishockey.

– Det er mange spillere som reiste til NHL, Sveits og KHL etter forrige sesong. Det er spillere som helt sikkert hadde vært inne på topp-ti hvis de fortsatt hadde spilt her. Jeg tror også det er litt tilfeldig. Dette vil endre seg utover i sesongen, sier Frölunda-spilleren til Expressen.

Poenglisten toppes for øvrig av Lindköping-spiller Jeff Taffe med 23 poeng. Både Skrøder og Olimb har 16 poeng, men førstnevnte er i tillegg SHLs toppscorer med tolv mål.