Drapssiktet levde dobbeltliv i Norge

Den drapssiktede italieneren beskrives av venner som en mann med et dobbeltliv som forsøkte å skjule sin riktige identitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha sonet en dom på seks år for drapsforsøk i 2009 i England, kom Gianluca til Norge. Han er første gang registrert i landet 5. juli 2013.

Oppvasken

Fra sommeren 2013 og et år fram i tid jobbet han i oppvasken på et spisested i Oslo. Senere skal han ha arbeidet i et vikarbyrå som kantinemedarbeider.

TV 2 har snakket med personer som kjenner den siktede Gianluca. De er overrasket over at mannen de kjente som stille og rolig nå er siktet for drap og drapsforsøk.

Hyppig identitetsskifte

Da han kom til Norge het han Almir Ros. Han byttet sent i sommer navn til Gianluca Ros, men blant venner var han bare kjent under navnet Aldo. De som kjenner mannen, beskriver ham som en stille og innesluttet person som levde mye alene.

– Han holdt seg veldig isolert, som en skilpadde. Du kan si han hadde to liv, sier Jugnu Sharma til TV 2.

Fikk stenansikt

Gianluca prøvde å skjule identiten sin overfor de han møtte, får TV 2 opplyst. Noen ganger sa han at han var fra Spania, andre ganger Italia. Til andre så oppga han Brasil som hjemland.

– Han snakket dårlig engelsk og sa at han var fra Italia. Men han kunne ikke italiensk, sier en Sharma til TV 2.

– Så sa han at han var fra Spania.

Problemet var at Jugnu Sharma har bodd i Spania og studert spansk på universitetsnivå. Han gjennomskuet bløffen raskt når han på spansk spurte hvor i Spania han kom fra.

– Han kunne ikke spansk. Han snakket portugisisk med brasiliansk uttale. Jeg snakker selv portugisisk og påpekte at han var fra Brasil. Han fikk et stenansikt, ble han sur og ba meg aldri kalle han brasilianer igjen. Han sa han hatet Brasil, at han var italiener og at det var det som var nasjonaliteten hans, sier Sharma til TV 2.

BEKJENT: Jugnu Sharma ble snakker portugisisk og fikk dermed kontakt med den nå drapssiktede Gianluca Ros. FOTO: Jan Helge Rambjør / TV 2
BEKJENT: Jugnu Sharma ble snakker portugisisk og fikk dermed kontakt med den nå drapssiktede Gianluca Ros. FOTO: Jan Helge Rambjør / TV 2

Drept i oppgangen

Det homofile samboerparet hadde vært på Gran Canaria i 10 dager da de kom hjem lørdag kveld.

Idet de gikk ut av heisen i sin etasje i blokka de bodde i, skal italieneren ha stått og ventet på dem. I trappeoppgangen skal han ha gått til angrep på paret med et stikkvåpen som fikk fatalt utfall for en 40 år gammel mann.

Hans 35 år gamle kjæreste ble alvorlig men ikke livstruende skadet.

– Jeg hørte skriking, men ingen krangling, sa en nabo til TV 2 søndag.

Vedkommende forteller videre at flere naboer kom til for å hjelpe. De kjempet en desperat kamp for å forsøke å redde de to hardt skadde mennene.

Sjalusi trolig motivet

Motivet for drapet på Etterstad er trolig sjalusi, får TV 2 opplyst av personer som kjenner samboerparet.

Den siktede skal ifølge TV 2s kilder ha plaget 35-åringen med gjentatte telefonanrop og tekstmeldinger mens paret var på ferie. 35-åringen som overlevde angrepet møtte Ros tidligere i år, men skal etterhvert ha kuttet kontakten.

Erkjenner drap, nekter straffskyld for drapsforsøk

– Den siktede har i avhør forklart seg om hendelsesforløpet. Han erkjenner straffeskyld for å ha drept 40-åringen, men erkjenner ikke straffeskyld for drapsforsøk på 35- åringen, sier Egil Kulseth, politioverbetjent ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt i en pressemelding.