KJEMPET MOT EBOLA: Martin Salia (44) jobbet for å bekjempe ebola i Sierra Leone da han selv ble smittet. Salia døde på sykehuset i Nebraska mandag. AP Photo/United Methodist News Service, Mike DuBose)
KJEMPET MOT EBOLA: Martin Salia (44) jobbet for å bekjempe ebola i Sierra Leone da han selv ble smittet. Salia døde på sykehuset i Nebraska mandag. AP Photo/United Methodist News Service, Mike DuBose)

Ebola-smittet lege i USA er død

Dr. Martin Salia (44) ble fraktet til USA for behandling av ebola, men døde på sykehuset i Nebraska mandag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Legen Martin Salia var den tredje pasienten som ble behandlet for ebola på Nebraska Medical Center. 

Kritisk syk 

Ifølge sykehusledelsen døde Salia mandag. Det melder NBC News. 

– Det er med tungt hjertet at vi deler denne nyheten. Salia var kritisk syk da han ankom, og til tross for all vår innsats klarte vi ikke redde ham, sier Dr. Phil Smith, medisinsk fagdirektør ved Nebraska Medical Center. 

Salia ble smittet av ebola i Sierra Leone, og ble fraktet til USA for behandling lørdag. Han var den tiende pasienten smittet av ebola, som fikk behandling på amerikansk jord. 

Salia ble vurdert som frisk nok til å bli fraktet til USA, men var ikke i stand til å gå ut av flyet selv. Han skal allerede ha utviklet alvorlige symptomer på smitten da han ankom USA, med nyresvikt og pustevansker. 

Ifølge Washington Post ble Salia behandlet med blodoverføring fra ebola-overlevende, samt den eksperimentelle medisinen ZMapp. 

44 år gamle Salia var gift med en amerikansk kvinne, og bodde i Maryland med deres to barn. Salia kom selv fra ebola-rammede Sierra Leone. 

– Min helt 

Sønnen forteller at Salia følte det var hans plikt å gjøre en innsats i hjemlandet. 

– Selv om sykdommen var overalt bestemte han seg for å dra. Han ville hjelpe menneskene der, og vise at han brydde seg. Han er virkelig en helt for meg, sier Maada Salia.

Legen er den andre personen som dør av ebola i USA. Thomas Duncan mistet livet på sykehuset i Texas for over én måned siden.