Sandnes  20140914. Eliteserien fotball 2014: Sandnes Ulf - Sarpsborg på Sandnes stadion.  Kampen endte 0 - 2.  Sandnes Ulfs trener Tom Nordlie etter kampen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Sandnes 20140914. Eliteserien fotball 2014: Sandnes Ulf - Sarpsborg på Sandnes stadion. Kampen endte 0 - 2. Sandnes Ulfs trener Tom Nordlie etter kampen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Derfor gir Tom Nordlie seg i Sandnes Ulf

Partene bekrefter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tom Nordlie har takket nei til videre samarbeid med Sandnes Ulf. Det bekrefter partene i en pressemelding mandag.

Dermed er veien til den ledige jobben brolagt for Bengt Sæternes, som Egersund IK meldte i går.

Sandnes Ulf og nåværende hovedtrener Nordlie har vært i dialog om veien videre, der målet var å signere en forlengelse med Nordlie.

Det lyktes partene ikke med. Dermed er trenernomaden ferdig i klubben han overtok 22. juli i sommer.

– Partene fant for en tid tilbake ut at forutsetningene og forventningene for videre samarbeid var utfordrende. Dette sett i lys av usikkerheten rundt de økonomiske rammene for neste år, sier daglig leder Tom Rune Espedal i pressemeldingen.

Han forteller at samarbeidet varer som avtalt ut 30. november.

Nordlie ønsket i utgangspunktet selv også å fortsette.

– Hvis det skulle være forsvarlig for meg å ta på meg rollen som hovedtrener for neste år, var det viktig at klubben ønsket å satse på en enda bredere sportslig front. Da dette ikke er økonomisk forsvarlig, er det fornuftig av klubben å sette tæring etter næring, og ikke satse over evne, sier Nordlie.

– Vi var med helt til siste slutt, og jeg er fornøyd med jobben som trenerteamet og spillerne har gjort, og det var små marginer fra og greie det. Det var en interessant tid med store utfordringer, og jeg takker klubben og spillerne for et fruktbart samarbeid i tiden som har vært. Jeg vil ønske klubben lykke til videre. Jeg håper at Sandnes Ulf på sikt blir en Tippeliga-klubb igjen, avslutter den meritterte trenernomaden.