VALGFLESK: Cristiano Ronaldo er valgløftet til Joan Laporta, dersom han blir valgt til Barcelona-president.. (AP Photo/Andres Kudacki)
VALGFLESK: Cristiano Ronaldo er valgløftet til Joan Laporta, dersom han blir valgt til Barcelona-president.. (AP Photo/Andres Kudacki)

Fotballryktene:
– Vil hente Ronaldo til Barcelona

Og Steven Gerrard kan bli solgt i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagsuken er snart over. Et par kamper i midtuken, og så er spillerne tilbake i klubblagene sine.

Men før helgens ligarunder, så er det mange rykter som skal fortæres.

For 1. januar nærmer seg med stormskritt. Plutselig står klubblederne med platiniakortene i hendene og skal forsterke spillerstallene sine i løpet av noen uker.

Roberto Mancini er tilbake i Inter, og retter blikket direkte tilbake til England når han nå skal ta milanoklubben opp i toppen av Serie A igjen. Og den første han henter kan være Steven Gerrard. Daily Mirror skriver at det slett ikke er umulig at Liverpool-kapteinen forlater Anfield i januar. Kontrakten hans går ut ved sesongslutt, og formen hans denne sesongen har ikke gjort ham mye godt i eventuelle forhandlinger om noen forlengelse.

Men det er ikke den eneste spilleren Mancini vil hente fra England. Den tidligere Manchester City-sjefen vil gjerne ha venstrebacken Aleksandar Kolarov fra sin gamle klubb. Liverpool-spissen Fabio Borini og Arsenals Joel Campbell er andre alternativer. Også Tottenhams Erik Lamela er på ønskelisten, skriver Daily Mirror.

Dagens heftigste rykte omhandler ikke noen klubber i Premier League. For det nærmer seg nytt presidentvalg i Barcelona, og tidligere president Joan Laporta vil tilbake i sjefsstolen. Og da kommer de vanlige valgløftene. Men det er ingen hvem som helst Laporta nå hinter om at han vil hente til Camp Nou dersom han blir valgt av klubbens medlemmer. Ifølge Le Figaro vil han nå hente Cristiano Ronaldo fra erkerival Real Madrid.

Samme avis kan også fortelle at Barcelona er begynt å sondere terrenget for Luis Enriques etterfølger som trener. Barcelona er allerede langt på etterskudd i kampen La Liga-tittelen med Real Madrid. Og i Barcelona samler man ikke på andreplasser. Nå skal Marseille-trener Marcelo Bielsa stå høyt på ønskelisten til katalanerne.

Roma er på spissjakt, noe som kan tyde på at Mattia Destro er på vei til Arsenal. For ifølge Fichajes har trener Rudi Garcia sett seg ut Wilfried Bony som erstatter for den italienske landslagsspissen.

Men om Arsenal henter Destro i januar, så er ikke døren åpnet for Lukas Podolski. Goal skriver at Arsene Wenger er klokkeklar på at tyskeren ikke er til salgs. Han vil beholde mannen som er ansvarlig for at klubben gjør et godt inntrykk i sosiale medier.

Arsenal har allerede to landslagskeepere, men som alle vet så er alle gode ting tre. Så nå skal The Gunners være klar for å hente Petr Cech fra londonrival Chelsea, skriver The Sun. Wenger skal være villig til å bruke 70 millioner kroner på den tsjekkiske skuddstopperen.

Det kan bli liv i Nord-Londons andre representant i Premier League. For nå har Tottenham sendt en liten delegasjon til Argentina for å følge den colombianske spissen Teo Gutierrez. 29-åringen har nesten like mange disiplinærsaker som scoringer på samvittigheten så langt i karrieren. Og nå vil Spurs ha ham som sin nye spydspiss, skriver Daily Mirror.

Manchester United-manager Louis van Gaal har lenge hatt Bruno Martins Indi på ønskelisten sin. Men han har nok lite å stille opp med når en toppklubb i Premier League kommer på banen. For nå vil Southampton hente den nederlandske forsvarsspilleren fra Porto, skriver The Sun. Saints-manager Ronald Koeman trente Martins Indi i Feyenoord.

Paul Mitchell fikk seg en Premier League-kamp for Wigan i sin aktive karriere. Men det er som hodejeger for Southampton 33-åringen har fått mest oppmerksomhet. Mitchell har fått æren for mange av Saints vellykkede overganger de siste årene. Og nå vil hans tidligere sjef Mauricio Pochettino ha ham til Tottenham. Ifølge The Telegraph har Mitchell nå levert inn oppsigelsen sin på St. Mary's og er klar for å flytte til London. Så får Spurs se om Mitchell henter spillere i Dusan TadicGraziano Pelle og Toby Alderweireld-klassen, eller om det blir Pablo OsvaldoGaston Ramirez og Vegard Forren-klasse på dem han henter til White Hart Lane.

David Moyes vil raide gamleklubben når han nå tar fatt på jobben som trener i Real Sociedad. Daily Mirror skriver at han nå vil hente Ashley Young fra reservebenken på Old Trafford. Og sjansene er nok større for at spanske dommere vil gi Young straffespark når han faller i straffefeltet enn han får i England. Og da kan det bli greit med en god straffeskytter som Roberto Soldado. Spurs-spissen scorer jo bare fra straffemerket, men duoen Young og Soldado kan føre til en del straffemål for Sociedad.