TATT: Gianluca Ros er siktet for drap og drapsforsøk på et samboerpar på Etterstad i Oslo lørdag. Foto: Politiet
TATT: Gianluca Ros er siktet for drap og drapsforsøk på et samboerpar på Etterstad i Oslo lørdag. Foto: Politiet

Siktet italiener forklarer seg i dag

Mannen som er siktet for drap og drapsforsøk på et par på Etterstad lørdag, blir i dag avhørt av politiet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den italienske statsborgeren (47) som var etterlyst i går etter drap og drapsforsøk på et samboerpar på Etterstad lørdag, ble pågrepet like før midnatt søndag.

– I natt har vi hatt fokus på sporsikring på ham, og i dag er det avhøret som blir viktig. Vi skal også følge opp en god del tips som vi fikk inn i går og vi vil også gjennomføre rundspørringer, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til TV 2 mandag morgen.

Fryktet han ville rømme

Politiet etterlyste mannen med bilde internasjonalt søndag, fordi de fryktet at han kunne rømme landet. Mannen er identifisert som Gianluca Ros. Han skal ha skiftet fornavn fra Almir til Gianluca i sommer.

Ifølge Metlid er Ros ikke tidligere straffedømt i Norge.

– Vi har også hatt kontakt med italiensk politi, men har ikke fått opplysninger om at han har et rulleblad derifra. Men dette vil vi følge opp ytterligere, sier Metlid.

Siktede er italiensk statsborger, men bodde og arbeidet i Norge. Han har oppholdt seg i landet siden i fjor høst. 

Pågrepet etter tips

Det var publikum som gjenkjente mannen og tok kontakt med politiet, som rykket ut til en adresse i Oslo sentrum.

Mannen ble pågrepet innendørs på denne adressen like før midnatt søndag. Ifølge politiet skjedde pågripelsen uten dramatikk.

– Vi er glad for at vi fikk respons på etterlysningen via media og at vi nå har kunnet varsle pårørende og berørte om pågripelsen, sa Metlid til TV 2 i natt.

Drept i oppgangen

Det homofile samboerparet hadde vært på Gran Canaria i 10 dager da de kom hjem lørdag kveld. 

Idet de gikk ut av heisen i sin etasje i blokka de bodde i, skal italieneren ha stått og ventet på dem. I trappeoppgangen skal han ha gått til angrep på paret med et stikkvåpen som fikk fatalt utfall for en 41 år gammel mann.

Hans 35 år gamle kjæreste ble alvorlig men ikke livstruende skadet.

– Jeg hørte skriking, men ingen krangling, sa en nabo til TV 2 søndag.

Vedkommende forteller videre at flere naboer kom til for å hjelpe. De kjempet en desperat kamp for å forsøke å redde de to hardt skadde mennene.

Sjalusi trolig motivet
Etter at den siktede skal ha gått løs på de to mennene stakk han av fra åstedet. TV 2 vet at en nabo skal ha observert en kvinneskikkelse med hvitt hår som forsvant fra stedet etter hendelsen. 

Det var trolig mannen som nå er i politiets varetekt.

Motivet for drapet på Etterstad er trolig sjalusi, får TV 2 opplyst av personer som kjenner samboerparet.

Den siktede skal ifølge TV 2s kilder ha plaget 35-åringen med gjentatte telefonanrop og tekstmeldinger mens paret var på ferie. 35-åringen som overlevde angrepet møtte Ros tidligere i år, men skal etterhvert ha kuttet kontakten. 

Politiet bekreftet under en pressekonferanse søndag at siktede og en av dem som ble angrepet skal ha hatt en personlig relasjon.