Politiker siktet for seksuelt overgrep mot en gutt

En politiker i Hordaland er siktet for et seksuelt overgrep mot en gutt. Mannen har trukket seg fra alle verv. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politikeren informerte selv fylkeslederen i partiet tidligere i høst, mens han var under etterforskning av politiet. Det kunne Bergens Tidende fortelle i kveld.

TV 2 har snakket med fylkeslederen i det aktuelle partiet. Han sier at han ble underrettet om at politikeren var involvert i et forhold som var blitt en politisak allerede i september.

– Politikeren ringte meg og fortalte at dette var blitt en politisak. Jeg kjenner ikke detaljene, men oppfattet at dette gjelder en sak som stammer flere år tilbake i tid, men at det nå vår åpnet politietterforskning av saken.

Det var den siktede politikeren selv som underrettet fylkeslederen om at han trakk seg fra alle politiske verv med umiddelbar virkning.

– Det var han som selv sa dette, like etter at han fortalte om forholdet. Hvis han ikke selv hadde tatt initiativ til å trekke seg måtte vi ha gjort en vurdering, men dit kom vi altså aldri, sier fylkeslederen.

Han understreker at han ikke kjenner innholdet i siktelsen i detalj.

– Det er en alvorlig siktelse, alt som omhandler overgrep er forferdelige lovbrudd. Det kan ikke bagatelliseres. Men samtidig er det veldig viktig å understreke at dette er en siktelse som ingen er dømt for på det nåværende tidspunkt, sier fylkeslederen til TV 2.

Den siktede var lokallagsleder i partiet inntil han trakk seg i september. Han skal også ha hatt kommunale verv.