«Superstar Kristoffersen» knuste alle og tok sin andre seier

Satte Marcel Hirscher på plass i Levi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble en stor norsk dag i Levi på søndag.

Henrik Kristoffersen vant slalåmrennet i Finland foran Marcel Hirscher, verdens ubestridt beste alpinist, mens Sebastian Foss Solevåg fikk sitt virkelige internasjonale gjennombrudd med en fjerdeplass.

Kristoffersen lå på andreplass etter førsteomgang, men en overlegen andreomgang tok han forbi Hirscher og helt til topps. Romerikingen lå seks hundredeler bak østerrikeren før finalen, men vant til slutt med dobbelt så mye.

– Det gikk mer inn på meg enn folk trodde
– Den gutten har en utrolig fremtid foran seg. Det er en vanvittig skiløper. Denne mannen blir det vanskelig å slå i vinter, sa NRK-ekspert Kjetil André Aamodt.

Verdenscupseier nummer to smakte selvsagt godt for 20-åringen, men etter løpet kunne han avsløre at oppladningen til løpet ikke har vært helt som den pleier.

– Dette var rått. Det råeste er jo å kjøre godt på ski. Jeg skal ærlig innrømme at jeg har jobbet litt med hodet etter Sölden (hvor han kjørte ut, journ.anm). Det gikk mer inn på meg enn det folk tror. De siste dagene har jeg ligget noen timer i senga og ikke fått sove. Tusen scenarioer har gått gjennom hodet mitt. Jeg kan ikke huske sist jeg gikk på innerski før Sölden. Samtidig vil jeg ikke være pingle og gå rundt å si det til folk, men nå har jeg i alle fall kommet meg over den kneiken, sa han til TV 2 etter løpet.

– Hvor nær feilfritt var dette?

– Det er langt unna perfekt - det kan det aldri bli. Det er alltid ting å jobbe med. Dette var min andre seier, så jeg håper det blir flere.

Kollega Kjetil Jansrud var raskt ute på sosiale medier for å gratulere Kristoffersen:

– Superstar Kristoffersen gjør det igjen! Vanvittig. Gled dere til Slalom denne vinteren! To norske top 4. Fantastisk, skrev han på sin egen Twitter-konto.

Ett hundredel fra pallen
23 år gamle Foss Solevåg var så nære, så nære å stå ved siden av Kristoffersen på pallen.

Ålesunderen lå på tredjeplass etter førsteomgang, men var ett hundredel (!) for sent ute til å forsvare den plasseringen i andre. 

– Det er en blandet følelse - jeg har ikke helt funnet ut om jeg er fornøyd eller ikke. Jeg får se når jeg legger meg i kveld. Jeg er selvsagt fornøyd, men det er kjipt med ett hundredel. Men det får gå, sa Foss Solevåg til TV 2.

Strålende start
Etter førsteomgang i slalåmen lå Kristoffersen på andreplass og Foss Solevåg på tredjeplass.

Duoen var henholdsvis seks og 20 hundredeler bak ledende Hirscher, østerrikeren som har vunnet verdenscupen sammenlagt de siste tre årene og også vant åpningsrennet i Sölden i oktober.

– Jeg gjorde ingen feil, men tror likevel det er mulig å kjøre fortere enn det jeg fikk til i denne førsteomgangen. Jeg synes ikke det var spesielt vanskelige forhold, så det var overraskende mange som gjorde feil, sa Kristoffersen, som vant prestisjerennet i Schladming i fjor, til NRK, og la til:

– Nå skal jeg slappe av, spise litt og ta en prat med pappa før finaleomgangen.

Foss Solevåg, som har en 9. plass i verdenscupen som best fra før, var den store sensasjonen etter førsteomgangen.

– Det er veldig deilig, men jeg har mer på lager. Alt som kommer etter dette er bare bonus, sa den 23 år gamle sunnmøringen.

Leif Kristian Haugen lå på en solid 13. plass etter førsteomgang, men kjørte ut i andre.

Jonathan Nordbotten klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen, mens Truls Johansen kjørte ut.