NORGES NYE SUPERSTJERNE?  Synnøve Solemdal utpeker Tiril Eckhoff (t.v) til Norges nye superstjerne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NORGES NYE SUPERSTJERNE?  Synnøve Solemdal utpeker Tiril Eckhoff (t.v) til Norges nye superstjerne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Tiril er vår nye superstjerne

Men Tiril Eckhoff avviser selv at hun er gullkandidat i VM.

Sjusjøen (TV 2 Sporten): Søndagens løp for skiskytterdamene ble nesten en reprise av lørdagens.

Italienske Dorothea Wierer vant, Tiril Eckhoff kom på andreplass, og en annen italiener, denne gang Nicole Gontier, tok tredjeplassen.

– Gullkandidat i VM
TV 2-ekspert Ole Kristian Stoltenberg mener prestasjonene på Sjusjøen beviser at Tiril Eckhoff er en gullkandidat i VM i skiskyting i Finland neste år.

– Jeg har store forventninger til Tiril, og jeg tror hun kommer til å kjempe om pallplasseringer og seire i verdenscup og mesterskap denne sesongen. Jeg forventer ikke at hun tar over etter skiskytterdronningen Tora Berger allerede. Hun er ikke favoritt til VM-gull, men definitivt en av de store outsiderne som er nærmest de store favorittene, sier Stoltenberg til TV 2 Sporten. 

Den oppfatning er ikke Tiril Eckhoff sikker på om hun er helt enig i.

– Oioioi! Den var litt drøy synes jeg. For det første har jeg aldri gått VM før. I det forrige VM var jeg reserve og gikk ikke en eneste distanse. Først må jeg kvalifisere meg før jeg kan være en gullkandidat, poengterer Eckhoff overfor TV 2 Sporten.

– For meg og laget er stafetten det store målet, fastslår hun.

– Norges nye superstjerne
Lagvenninen Synnøve Solemdal, som endte som nummer fire på Sjusjøen, har i likhet med Stoltenberg store forhåpninger til Tiril Eckhoff denne sesongen.

– Tiril setter standarden både på standplass og i sporet nå. Det synes jeg er bra. Tiril kan bli knallsterk denne sesongen. Med tanke på det hun var vært med på de siste årene, og gjort i best av de beste, så er hun vår nye superstjerne. Jeg synes Tiril takler presset veldig bra, sier hun.

– Ikke i Bjørgen-klasse enda
Eckhoff ler av påstandene om at hun er Norges nye superstjerne.

– Jeg liker at Synnøve legger alt presset på meg, da. Jeg vil ikke si at jeg er det. Men hvis jeg klarer å få ned blinkene denne sesongen kan jeg kanskje kjempe i toppen, sier hun beskjedent.

– Hva er dine egne ambisjoner?

– Jeg har lyst til å bli så god som mulig. Men jeg har mye treningsmengder igjen, både når det gjelder skyting og fysikk. Jeg føler ikke at jeg er i Marit Bjørgen-klasse enda. Hun trener 1000 timer i året, jeg er bare på 600, svarer 24-åringen.

Eckhoff var med i seierskampen helt til fjerde og siste skyting på Sjusjøen, men to bom ble, til tross for stor fart i sporet, for mye for 24-åringen.

Resultater, kvinner, 12,5 km, Sjusjøen:

1) Dorothea Wierer, Italia 39.25,9 (2)
2) Tiril Eckhoff, Norge 0.08,3 min. bak (4)
3) Nicole Gontier, Italia 0.35,2 (2)
4) Synnøve Solemdal, Norge 0.45,9 (3)
5) Hilde Fenne, Norge 1.12,0 (5)
6) Kaia Wøien Nicolaisen, Norge 1.14,5 (1)
7) Elise Ringen, Norge 1.15,0 (3)
8) Karin Oberhofer, Italia 1.26,4 (5)
9) Anais Bescond, Frankrike 1.34,8 (4)
10) Marte Olsbu, Norge 1.54,2 (3).