UNDERGANG: Kvinnen ble voldtatt midt på lyse formiddagen i denne undergangen. (Foto: Politiet)
UNDERGANG: Kvinnen ble voldtatt midt på lyse formiddagen i denne undergangen. (Foto: Politiet)

Her ble kvinnen i 80-årene brutalt voldtatt midt på dagen

Politiet jager en ung gjerningsmann etter voldtekten som skjedde midt på lyse formiddagen i Nøtterøy lørdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har satt inn store ressurser for å finne gjerningsmannen.

Kvinnen med to små hunder som hjalp den eldre damen hjem er nå identifisert og skal avhøres som vitne så snart det er mulig. 

Den eldre kvinnen tok bussen fra Tønsberg til Teie i Nøtterøy lørdag formiddag. Fra bussen gikk hun ned en undergang mellom Kirkeveien og Øgårdsveien om lag klokken 11.30.

Her blir hun stoppet av en ung mann i 20-årene og utsatt for et seksuelt overgrep.

Politiet reagerer sterkt

Nå har politiet startet klappjakt etter gjerningsmannen.

– Vi legger inn mye ressurser på dette her. Det er alvorlig. At en ung mann antaster en eldre dame på en slik måte er en såpass spesiell modus at vi ikke ser bort i fra at andre har hatt lignende opplevelser uten at de har vært i kontakt med politiet, sier politiinspektør Magnar Pedersen ved Vestfold politidistrikt.

Han oppfordrer alle som har hatt ubehagelige opplevelser om å ta kontakt umiddelbart.

– Fornærmede fortalte til oss at en kvinne som var ute og luftet to små hunder kom og hjelp henne hjem etter at hun var blitt antastet. Denne kvinnen skulle vi hatt kontakt med fordi hun er et interessant vitne, sier Pedersen.

Det var først etter at kvinnen hadde fortalt om hendelsen til pårørende, at politiet ble varslet om hendelsen.

VOLDTATT: Kvinnen gikk ut av bussen og inn denne undergangen. Der sto den ukjente voldtektsmannen og ventet. (Foto: Politiet)
VOLDTATT: Kvinnen gikk ut av bussen og inn denne undergangen. Der sto den ukjente voldtektsmannen og ventet. (Foto: Politiet)

Kledd i mørke klær

– Heldigvis skjer ikke dette så ofte. Men ingen skal noen gang få mulighet til å legge hånd på et gammelt menneske. De skal få gå trygt ute til enhver tide. Det som har skjedd er helt uhørt, sier Pedersen.

Politiet oppfordrer vitner til å ta kontakt.

Både personer som tok samme buss som kan ha sett noe, eller andre som befant seg i området i det aktuelle tidspunktet bes ta kontakt med politiet.

Den ukjente gjerningsmannen beskrives som slank og høy. Han skal ha hatt på seg mørke klær og en mørk blå eller brun hettegenser da overgrepet skjedde.

Sjokkartet opplevelse

Politiet har avhørt den eldre kvinnen.

– Hun virker som en sterk og særdeles oppegående dame, men jeg vil tro at opplevelsen var sjokkartet. I etterkant var hun i kontakt med vårt team for undersøkelse, sier Pedersen.