KONTROVERSIELL TYPE: En dønn ærlig Michael Rasmussen vekker oppsikt igjen. Foto: AP Photo/Christophe Ena.
KONTROVERSIELL TYPE: En dønn ærlig Michael Rasmussen vekker oppsikt igjen. Foto: AP Photo/Christophe Ena.

– Jeg har aldri vært sunnere enn da jeg dopet meg

«Kyllingen» sjokkerer i undervisningsvideo til danske skoler.

Michael Rasmussen slutter aldri å lage overskrifter. 

«Kyllingen», som han gjerne omtales som, hadde en mildt sagt turbulent karrière, og har fortsatt med å havne i medias søkelys også etter at sykkelen ble satt i garasjen for godt i 2013. 

Nå har han «lykkes» igjen - men heller ikke denne gangen på en spesielt fordelaktig måte. 

– Har aldri vært sunnere
Den danske avisen Jydske Veskysten skriver nemlig at 40-åringen har kommet med noen oppsiktsvekkende kommentarer i en serie med undervisningsvideoer rettet mot flere danske skoler. 

På spørsmål om hvor usunt det er å dope seg, har Rasmussen blant annet blitt sitert på følgende:

– Jeg tror aldri kroppen min har vært sterkere eller sunnere enn da jeg var ferdig med Tour de France. Jeg var i min aller beste form og hadde optimalisert alt på alle mulige måter, sier han, og viser til sin aller siste Tour.

I 2007, i gul trøye og på vei mot en tilsynelatende komfortabel sammenlagtseier, ble han kastet ut av rittet. Rasmussen skulle ha løyet om hvor han var for å slippe unna dopingtester, og innrømmet i 2013 utstrakt bruk av en rekke forbudte preparater gjennom store deler av karrièren. 

– Flere mener at doping burde være tillatt
Rasmussen har siden vært persona non grata i de fleste sykkelmiljøer, og han blir neppe spesielt populær i det sivile samfunnet etter sine siste kommentarer.

Videre hevdet «kyllingen» at det ikke er en selvfølge at doping er forbudt i sykkelsporten.

– Flere leger mener at doping burde være tillatt i Tour de France. Da vil man kunne opprettholde normale hormonverdier, sier han, og retter deretter et stikk mot alle som har følt seg lurt av juksemakere som han selv:

– Man vil selvsagt føle seg snytt om man aldri har hørt om doping. Men det er jo et spørsmål om man kan tillate seg det når det her er snakk om en kultur som har eksistert i 110 år.