Politiet bekrefter: Død kvinne identifisert som Veronica (22)

SOGNDAL (TV 2): Den døde kvinnen som ble funnet i fjæresteinene i Barsnesfjorden er savnede Veronica Heggheim Stegegjerdet (22). 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter politiet i Sogn og Fjordane søndag formiddag.

Politiet avsluttet første del av obduksjonen lørdag. I første omgang har de konsentrert seg om å fastslå sikker identitet til kvinnen.

Veronica Heggheim Stegegjerdes familie ble informert av politiet sent lørdag kveld.

Funnet i strandkanten fredag

Veronica Heggheim Stegegjerdet har vært savnet siden 28. oktober. Helt siden hun forsvant har store mannskaper lett etter henne.

Fredag ved 13-tiden fant en jogger en død kvinne i strandkanten på sørsiden av Barsnesfjorden i Sogndal.

Hun ble funnet i et område hvor politiet tidligere har gjennomført omfattende søk, men akkurat ved funnstedet har ikke dykkerne søkt.

– Det stemmer at hun er funnet i et område der det er gjort søk tidligere. Dette området var imidlertid vanskelig å søke i med sonar, på grunn av bunnforholdene. Her er mye stein, skrot og søppel som nok gjorde at hun ikke ble funnet i samband med søket, sier regionlensmann Asle Karoliussen til TV2.

Søndag var krimteknikere fra politiet på ny inne i 22-åringens bolig på Årøy for å foreta undersøkelser. 

Veien opp til huset er sperret av en politibil mens undersøkelsene pågår.

Skal undersøke dødsårsaken

Stedet hvor Veronica ble funnet ligger i underkant av én kilometer fra utløpet av Årøyelven, som renner ikke langt fra 22-åringens bolig. 

Kvinnen ble fraktet til Gades institutt i Bergen for obduksjon. To kriminalteknikere fra Kripos har bistått obduksjonen.

Politiet har foreløpig ikke mottatt noen obduksjonsrapport fra Gades, og ønsker derfor ikke å kommentere ytterligere funn.

De kan heller ikke gå ut med flere opplysninger rundt dødsårsaken før rapporten foreligger. 

Tar det veldig tungt

Bistandsadvokat Synne Øren sier til TV 2 at Veronicas familie ble informert om identifisering sent lørdag kveld.

– De har hatt tre vanskelige uker med uvisse, men er lettet over at hun er funnet. Samtidig vet vi ikke hva som har skjedd. Det er en veldig trist sak og de har det veldig tungt, sier Øren til TV 2.

NYE UNDERSØKELSER: Krimteknikere var søndag tilbake i boligen (hvitt hus i bakgrunnen) til avdøde Veronica Heggheim Stegegjerde (22) på Årøy i Sogndal. Foto: Haakon Eliassen/TV2
NYE UNDERSØKELSER: Krimteknikere var søndag tilbake i boligen (hvitt hus i bakgrunnen) til avdøde Veronica Heggheim Stegegjerde (22) på Årøy i Sogndal. Foto: Haakon Eliassen/TV2

– Hva tenker de om politiets videre arbeid i saken?

– De er i en situasjon der de tar en dag av gangen og forholder seg til det politiet kan komme med.

Utsatt for trusler

TV 2 meldte fredag at kilder forteller at 22-åringen skal ha blitt utsatt for trusler før hun forsvant. Truslene skal ha kommet fra et miljø i Sogndal.

Regionlensmann Asle Karoliussen har ikke ønsket å kommentere disse opplysningene overfor TV 2.

– Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte, uttalte Karoliussen fredag kveld.