TRODDE DET VAR EN SPØK: Forstander Basim Ghozlan i Det Islamske Forbundet. Dette bildet er fra 2006 da Ghozlan var blant innlederne til en debatt om ytringsfriheten på  forfatterforeningens medlemsmøte i Oslo.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
TRODDE DET VAR EN SPØK: Forstander Basim Ghozlan i Det Islamske Forbundet. Dette bildet er fra 2006 da Ghozlan var blant innlederne til en debatt om ytringsfriheten på forfatterforeningens medlemsmøte i Oslo. Foto: Morten Holm / SCANPIX

Emiratene har satt Det Islamske Forbundet på terrorliste

Forstander Basim Ghozlan trodde først det var en spøk. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det Islamske Forbundet er terrorstempel i De forente arabiske emirater. 

Ifølge nettsiden til regjeringen i De forente arabiske emirater er det «Al-Rabita al-Islamiyya fi al-Norwij» som er oppført på terrorlisten. Det er det arabiske navnet på Det Islamske Forbundet (DIF), som også går under navnet Rabitamoskeen.

Regjeringen i De forente arabiske emirater kunngjorde den nye terrorlisten lørdag og understreket i den anledning viktigheten av å øke folks bevissthet om organisasjonene som er listet opp.

Nyheten kom samtidig med at utenriksminister Børge Brende (H) besøkte landet. Han var søndag på vei fra Emiratene til Norge og var ikke tilgjengelig for kommentar. Den norske ambassaden i Abu Dhabi har imidlertid tatt kontakt med myndighetene i Emiratene for å avklare saken.

Det ble først meldt at Islamsk Råd (IRN), som er en paraplyorganisasjon for over 40 muslimske organisasjoner i Norge, var ført opp på listen. Misforståelsen skyldtes trolig en oversettelsesfeil fra regjeringens arabiske til engelske nettsider. 

Det Islamske Forbundet er en av medlemsorganisasjonene i Islamsk Råd.

Forstander Basim Ghozlan bekrefter overfor NRK at det er hans organisasjon som er oppført.

( NTB)